Nastavak "Kluba boraca" u stripu

Edward Norton i Brad Pitt u 'Klubu boraca'
Edward Norton i Brad Pitt u 'Klubu boraca'

Chuck Palahniuk piše nastavak legendarnog romana "Klub boraca", koji je dodatnu slavu stekao i filmskom adaptacijom u režiji Davida Finchera koja je pak postala kultni film. Nakon što je 1999. godine poharao sve ljestvice gledanosti i kvalitete, snimiti njegov nastavak postao je svojevrsni "holivudski san" svakog snimatelja i producenta u filmskoj industriji. Djelomičan razlog nevjerojatnog uspjeha tog filma svakako leži u zvjezdanoj postavi koja je utjelovila glavne likove: Brad Pitt, Edward Norton i Helena Bonham Carter.

No, ovoga puta nastavak će biti u grafičkom romanu, odnosno stripu, koji će prema najavi autora, biti mračan i uznemirujući. Kršeći prvo i drugo pravilo "Kluba boraca", Palahniuk je otkrio da je strip, nastavak knjige koja je stekla vojske vjernih obožavatelja, uskoro gotov.

Slavni i kontroverzni američki autor objavio je u srpnju da piše "mračan i uznemirujući nastavak" koji je događa deset godina nakon kraja priče o Tyleru Durdenu. "Ovaj put slušamo priču iz Tylerove perspektive, on zaviruje u Jackov um i priprema svoj povratak. Jack je zaboravan. Marla se dosađuje. Njihov brak potresa malograđanska dosada. Tek kad njihov dječak nestaje i saznaju da ga je oteo Tyler, Jack je opet uvučen u svijet kaosa, nereda i pustošenja", objasnio je pisac i najavio da će nastavak najvjerojatnije izaći i prije 2015. godine".

Autor je prije često izražavao suzdržanost prema pisanju nastavka, iako je u više navrata napomenuo da bi za njega bio moguć samo u formatu strip-albuma.

"Medij oblikuje poruku, pa ću ponovno učiti kako napisati priču. Inače imam tendenciju držati cijeli zaplet u glavi sve dok ne postoji mogućnost da ga zaboravim. Jednom kad počnem pisati, ne mogu stati. Grozničavi, iscrpljujući ritam pisanja jedini je dio cijelog procesa kojeg se uistinu bojim', kazao je Palahniuk. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter