Nastavak gradnje umaškog Doma umirovljenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Umaga Vili Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman u utorak su na gradilištu Doma umirovljenika objavili da se nastavlja gradnja te ustanove, a nakon stanke duže od dvije godine. Gradska tvrtka Komunela raspisala je javnu nabavu i za izvodaca radova izabrala tvrtku Mipcro iz Ivanca, koja ovih dana obnavlja procelje.

Ta buduca energetski ucinkovita fasada zajedno s ostalim poslovima u ovoj fazi stajat ce oko tri milijuna kuna, istaknuto je na presici.

- Dosad je u izgradnju doma uloženo osam milijuna kuna, sada se radi posao od tri milijuna, a u kasnijoj fazi predvideno je uredenje interijera koje ce se financirati iz zaduženja. Nadamo se da necemo iskoristiti svih 10,5 milijuna kuna kredita, koliko smo dobili od banke, vec nešto manje, jer su troškovi gradnje sada pojeftinili. Premda je procjena da ce cijela investicija stajati 32 milijuna kuna, uvjereni smo da ce to biti manje od 30 milijuna. Dom bi trebao biti gotov krajem 2013. godine i bit ce najmoderniji u Hrvatskoj, objasnio je sindako.

Dodao je da je ova presica najbolji demanti svim kriticarima koji su, po njemu, javno iznijeli dezinformacije o ovom projektu.

Dom se gradi na parceli od 4.500 cetvornih metara u Komuneli, a imat ce ukupno neto površinu od 3.720 kvadrata na tri etaže. U prizemlju ce se smjestiti dnevni boravak koji ce moci primiti do 50 osoba, a na katovima ce biti stacionar s kapacitetom od 52 korisnika, te još 44 u stambenom dijelu.

U dnevnom ce dijelu biti i servisni sadržaji poput restorana, knjižnice, kapelice, frizerskog salona, polivalentne dvorane, nekoliko prostorija za razonodu, ordinacije za medicinsku skrb i ureda uprave. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter