Nastavak dobre suradnje s umirovljenicima


Istarski demokratski sabor i Istarska stranka umirovljenika (ISU) potpisali su u srijedu u Puli Sporazum o podršci i suradnji na predstojećim parlamentarnim izborima. Na potpisivanju sporazuma sudjelovali su predsjednici IDS-a i ISU-a, Boris Miletić i Zdenko Pliško, potpredsjednik IDS-a Valter Flego, predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika, te predsjednica ISU Pula Zorka Lončar.

- Iznimno mi je drago što nastavljamo odličnu suradnju s istarskim umirovljenicima i što je koalicija IDS-PGS-RI dobila snažnu podršku ISU-a. Ovaj Sporazum temelji se prije svega na programskoj osnovi, jer je ISU prepoznao snagu našeg programa i važnost politike decentralizacije Hrvatske. Većim financijskim sredstvima, županija, gradovi i općine mogli bi učiniti još više na unaprjeđenju životnog standarda naših umirovljenika, kazao je predsjednik IDS-a.

Također, Miletić je podsjetio na dugogodišnju uspješnu suradnju ove dvije stranke u Istri, zajedničke akcije te konkretne rezultate kojima su unaprijedili život umirovljenika.

- Izdvojio bih programe poput Pomoć u kući, volontiranje putem Sindikata umirovljenika, dnevni boravak za umirovljenike, županijski Savjet za umirovljenike, gerontološki centar u Puli te brojne čitaonice za umirovljenike diljem Istre u kojima naši umirovljenici rado provode vrijeme u druženju, kazao je Miletić.

Predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško naveo je brojne programe, inicijative i mjere za boljitak životnih standarda umirovljenika na području Istre koja, kazao je, znatno prednjači po pitanju brige o umirovljenicima. Posebno je istaknuo programe za palijativnu skrb, pomoć u kući i dnevne centre za umirovljenike. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter