Nastavak aktivnosti nakon ispita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Nezavisne studentske inicijative Pula iznijeli su zakljucke sa studentskog plenuma, rekavši da zbog obveza na fakultetu i uspješnog zakljucivanja ovog semestra studenti imaju manje vremena te da ce studentska inicijativa smanjiti svoje dosadašnje aktivnosti. Smatraju da je nakon prestanka blokada u svibnju to logican slijed dogadaja, a nove aktivnosti najavili su za rujan i nakon zadnjih ispitnih rokova.

Na plenumu se izmedu ostalog govorilo o omasovljenju pokreta za besplatno obrazovanje na svjetskoj razini, a pohvaljeno je što je u studentskim prosvjedima u Njemackoj sudjelovalo oko 250 tisuca studenata. Studenti isticu da ce nastaviti s borbom za besplatno obrazovanje, a osudili su i napade na studente u Brazilu i Iranu gdje je policija fizicki napala njihove kolege.

Od Povjerenstva za izradu promjene zakonske regulative o visokom obrazovanju traže da se što prije ocituje o studentskim zahtjevima za potpunim javnim financiranjem obrazovanja na svim razinama, zakljucno s poslijediplomskim studijem. U Nezavisnoj studentskoj inicijativi najavljuju održavanje još jednog performansa u zadnjem tjednu ispitnih rokova, cime ce, vele, zaokružiti svoje aktivnosti prije ljetne stanke, dodajuci da ce se sljedeci plenum održati 10. rujna.


Podijeli: Facebook Twiter