Nastavak 22. Jazza u Lapu s Darkom Jurkovićem

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Nakon što se ovoga ljeta sa svojim 22. izdanjem Jazz in Lap – Jazz & Blues Festivala Poreč vratio na svoju prvobitnu i mnogima omiljenu lokaciju, lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine, mirna oaza u središtu grada u srpnju triput je ugostila vrhunske glazbenike, Damira Kukuruzovića i Paulusa Schäfera, Marco Frattini Quartet i Vid Jamnik International Quartet, u drugom dijelu programa do 2. rujna na programu će biti isključivo domaće jazz snage.

Ove srijede nastupio je izvrsni riječki jazz gitarist Darko Jurković – Charlie koji je koristeći tehniku two hand tapping po uzoru na američkog gitaristu Stanleya Jordana, svirajući paralelno na dvije gitare, zaista oduševio mnogobrojnu publiku. Dan kasnije, u četvrtak, Porečani i gosti uživali su i u koncertu kvarteta The Problems kojega su činili Luka Žužić na trombonu, Mario Bočić na saksofonu, Ivar Roban Križić na kontrabasu i Kruno Levačić na bubnjevima.

U četvrtak na programu je kontrabasist Vedran Ružić s projektom Spiritual Market, ujedno i autor prvog hrvatskog jazz filma, a njegove pjesme meditativnog karaktera i filmska projekcija stopit će se u nevjerojatnu atmosferu što će biti zasigurno zanimljivo za pogledati i poslušati. Posljednji koncert ovogodišnje jazz sezone u Lapidariju izvest će 2. rujna Hipsters Quintet, odnos pjevačica Alma Dželil, Matija Poropat na klaviru, Branko Sterpin na trubi, Dušan Kranjc na bubnjevima i Nenad Mirt na kontrabasu.

Potrebno je napomenuti kako se ovogodišnje zdanje koncerta bilo besplatno, a jazz festival se odvijao u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u sklopu Poreč Open Air Festivala. Pokrovitelji su Ministarstvo kulture RH, Grad Poreč i TZ Grada te pokrovitelji. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter