Nastava popodne u zamjenskim zgradama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buduci da se zgrada gimnazije obnavlja, djelatnici dviju rovinjskih škola - SŠ Zvane Crnje i Srednje talijanske - dovršavaju preseljenje u zamjenske zgrade. Za 380 ucenika SŠ Zvane Crnje od ponedjeljka ce se nastava održavati od 14 do 19.30 sati u zgradi OŠ Jurja Dobrile. Talijanska škola se pak s 80 ucenika preselila u obližnju Strukovnu školu Eugena Kumicica, u kojoj ce nastavu održavati u istim terminima. Za putnike škole su s Autotransom dogovorile i drugaciji vozni red školskih autobusa. U drugom polugodištu škole bi se trebale vratiti u zgradu gimnazije.

"Zahvaljujuci zalaganju naših profesora, koji su pakirali citav inventar škole, od ormara i klupa do laboratorijskih pomagala, a posebno cistacica i kucnih majstora koji su se odrekli godišnjih odmora, uspjeli smo na vrijeme preseliti obje škole", rekla nam je ravnateljica SŠ Zvane Crnje Marija Brana, koju smo zatekli u gradevinskom kontejneru kraj škole, u kojem je privremeno smjestila svoj ured. Ona i kolegica iz Talijanske škole Ines Venier cijelo su ljeto koordinirale preseljenje, na kojem se radilo svakodnevno od jutra do mraka.

Na pocetku rekonstrukcije, koja je trebala obuhvatiti izmjenu parketa i dotrajalih instalacija i grijanja, pokazalo se da stara zgrada traži drugaciju tehnologiju obavljanja radova i dodatne zahvate koji nece moci biti dovršeni do pocetka školske godine. U pomoc je priskocila Adris grupa ustupivši školama skladište nekadašnje Istragrafike, u koje je preseljen cjelokupan inventar škole. Na pakiranju i prijevozu na novu lokaciju radilo se svakodnevno gotovo mjesec dana, a istodobno se školska dokumentacija selila u dvije zamjenske škole.

Obilaskom zgrade gimnazije s ravnateljicom Brana mogli smo vidjeti da ce se seljenjem škola radovi bolje obaviti. Iz svih su ucionica skinuti ne samo parketi, vec i stropovi pa se medukatne konstrukcije pojacavaju celicnim gredama. U prizemlju se uklanja kapilarna vlaga, a vec se buše zidovi za postavljanje novih instalacija i grijanja.


Podijeli: Facebook Twiter