Nastava na Verudi pocinje 9. rujna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc optimisticnoj najavi da ce nastava u OŠ Veruda poceti 7. rujna, ucenici ce na nastavu s dva dana kašnjenja - 9. rujna, zbog renoviranja i nadogradnje škole te postavljanja komunalne infrastrukture. Da bi ucenicima bio omogucen siguran dolazak u školu, radnicima do kraja tjedna predstoji još zatrpavanje kanala oko škole te gradnja zida kojim ce odijeliti gradilište. Naime, rekonstrukcija u postojecoj zgradi škole je pri kraju, no nadogradnja škole odvijat ce se do lipnja 2010.

- Da nije bilo kiše, ne bi se kasnilo ni dva dana s pocetkom nastave. Znam da ce uvjeti biti otežani, ali mislim da je bolje da djeca ovdje pohadaju nastavu, rekao je gradonacelnik Boris Miletic koji je u društvu ravnateljice Dragomile Batelic i nadležne v.d. procelnice Elene Puh-Belci u srijedu obišao gradilište.



Bivši ucenik ove škole napominje da su u Gradu zacrtali cilj da svoj pulskoj djeci omoguce nastavu u jednoj, jutarnjoj smjeni.Ravnateljica Batelic je istaknula da ce roditelje na sastanku koji se održava 10. rujna upozoriti na moguce opasnosti, kao i da ce ucitelji nakon nastave ispratiti ucenike iz dvorišta škole.

- Nadzor je od nas tražio zaštitarsku službu, ali mi za to nemamo novca. Probat cemo dogovoriti s Pula parkingom da u školi borave zaštitari koji škole i inace obilaze. No, ne bude li se u školi nastava mogla sigurno odvijati za ucenike, tražit cu da se ucenici premjeste u druge dvije škole, kazala je ravnateljica.

Prvoga dana nastave ucenici od petog do osmog razreda obvezni su doci u osam sati, u 9.30 sati pocinje nastava ucenicima drugih, trecih i cetvrtih razreda, a u 11 sati prvašicima. Na današnjoj sjednici Školski bi odbor trebao utvrditi hoce li nastava zapoceti u 7.30 sati.

Ravnateljica Batelic istice da je ideja da nastava zapocinje tih pola sata ranije i završava do 17 sati, nakon cega bi se održavale slobodne aktivnosti za ucenike viših razreda. U jutarnjoj smjeni odvijala bi se nastava za ucenike viših razreda, a u popodnevnoj za ucenike razredne nastave.


Podijeli: Facebook Twiter