Nasrnuli na lijecnika u pulskoj bolnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Odjelu neurokirurgije pulske Opce bolnice u srijedu ujutro je napadnut poznati pulski lijecnik, neurolog dr. Dubravko Markovic (59), koji u incidentu nije ozlijeden. Na njega su nasrnuli Vodnjanci u dobi od 29 i 22 godine te 22-godišnja Rijecanka.

Kako je izvijestila policija (koja nije iznijela inicijale niti imena sudionika obracuna, op. a.), oko 10.45 sati Markovic je upozorio 29-godišnjaka, 22-godišnjaka i 22-godišnjakinju da napuste Odjel neurokirurgije buduci da nije vrijeme posjeta, a trojac ga je tada verbalno napao. Uslijedilo je potom i naguravanje, no do fizickog obracuna nije došlo.

Protiv dvojice mladica i djevojke slijedi prekršajna prijava redovnim putem, a buduci da policija još istražuje slucaj, poglavito navodne prijetnje koje je jedan od dvojice Vodnjanaca uputio Markovicu, nije iskljucena kaznena prijava.

Incident nam je potvrdio i pomocnik ravnatelja za medicinska pitanja dr. Ivica Fedel, koji je kazao da je prije incidenta jedna osoba zamoljena da napusti odjel buduci da u jutarnjim satima nisu dozvoljene posjete bolesnicima. Odmah nakon incidenta pozvana je policija.

S napadnutim Markovicem u kontakt smo stupili telefonom, no nije htio razgovarati o incidentu.

- Ne želim davati izjave za novine, bio je kratak Markovic. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter