Nasmrt pretucen student

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mucko i okrutno ubojstvo šokiralo je Rijecane i Primorce. Student elektrotehnike na Tehnickom fakultetu u Rijeci, dvadesettrogodišnji Aleksandar Abramov iz Cresa, ubijen je u petak u 3.30 sati u središtu Rijeke na Trgu svete Barbare u Starom gradu. Dvojica za sada nepoznatih mladica pretukli su nesretnog Cresanina, koji je izdahnuo naslonjen na zid obližnjeg ducana. Kada su lijecnici došli mladic je vec bio mrtav.

Nekoliko sati ranije, na rijeckom Korzu veselilo se i pjevalo na rock-koncertu, a policija istražuje kretanje Abramova. Zasad se zna da je iza tri sata ujutro netko mobitelom zatražio hitnu lijecnicku intervenciju «jer mladic nepomicno sjedi na trgu». Aleksandra su prvo zatekla dvojica redara koji su osiguravali koncert. Lice mu je bilo krvavo i cinilo se da nije bio pri svijesti, ali je još uvijek disao. Upomoc su mu priskocili i policajci koji su i pozvali Hitnu pomoc.

Navodno je i Abramov izvjesno vrijeme proveo na Korzu, potom otišao na nastavak slavlja u klub «Terminal» na lukobranu, pa na jedan od brodova-restorana u luci, da bi kuci krenuo pješice. Ne zna se tocno gdje je došlo do sukoba dvojice nasilnika i Abramova, inace visokog i snažnog mladica. Krvavi tragovi vode i do Ulice Šime Ljubica, što je u krugu stotinjak metara od mjesta ubojstva. Tu su rijecki policajci pokrenuli opsežan ocevid.

Izgleda da su mladici puni gnjeva i mržnje zapoceli s tucnjavom, no Abramov im se u pocetku možda i uspio othrvati, ali nasilnici nisu htjeli stati, proganjali su studenta po Starom gradu sve dok ga nisu dokrajcili. Cistac Komunalnog poduzeca djelomicno je vidio sukob na Trgu svete Barbare ali i cuo znacajnu recenicu jednog od napadaca: «Ajde Dule, nemoj, stani!». Nakon toga dvojica napadaca su pobjegla najvjerojatnije u smjeru Ulice Šime Ljubica, prema parkiralištu ispod zgrade Suda gdje im se izgubio trag. Moguce je da su pobjegli automobilom.

Policija ima težak zadatak, premda raspolažu prilicno dobrim opisom napadaca. Navodno jedan od njih ima ozlijedene šake. Rad policijskih službenika više je nego temeljit, rekonstruira se gotovo svaka minuta kretanja mladica neposredno prije krvavog obracuna. Od prvog trenutka kada je policija dobila dojavu o pretucenom mladicu, pokrenuta je opsežna i sveobuhvatna istraga. Istražitelji su cijelo podrucje krvavog dogadaja, gotovo cijeli Stari grad, opasali policijskim trakama i gotovo svaku kapljicu krvi izuzeli kao važan trag u rekonstruiranju posljednjih minuta života ubijenog mladica. Krvavi tragovi ukazuju i na kretanje ubojica. Najviše je tragova na Trgu gdje je Aleksandar izdahnuo.

Na Zavodu za sudsku medicinu u Rijeci vec u jutarnjim satima obavljena je obdukcija tijela, utvrdeno je da je smrt nasilna. Smrt je nastupila ugušenjem, odnosno udisanjem vlastite krvi što je posljedica udaraca koje je mladic zadobio, uglavnom u glavu.


Podijeli: Facebook Twiter