Nasmiješena lica na modnoj pisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrta humanitarna modna revija "Svi smo mi jednaki", u organizaciji modne udruge Tijara i Škole za odgoj i obrazovanje Pula, privukla je mnoge u petak navecer na terasu Doma hrvatskih branitelja. Ulaz na reviju koštao je simbolicnih 20 kuna, a sakupljeni ce novac poslužiti za objavljivanje prirucnika o programu zaštite zdravlja osoba s teškocama u razvoju.

Prije revije organiziran je i program "Na kafelic s Irenom" u sklopu kojeg je održana javna tribina "Pravo na zdravlje" na kojoj su sudjelovali strucnjaci i kreatori politike iz podrucja promicanja zdravlja, s posebnim naglaskom na prevenciju bolesti i zdravstvenu zaštitu djece i mladih s intelektualnim teškocama. Zakljuceno je da se rješavanju problema prevencije bolesti mora pristupiti multidisciplinarno.

Nakon kratke tribine pocela je modna revija koju su vodili Jelena Vitasovic i Bojan Gazibara, a kao glazbena podloga poslužila je svirka uživo Franka Krajcara i grupe Indivija. Bilo je cak 14 izlazaka, a osim manekena modne udruge Tijara pistom su prošetali i ucenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula te brojni gosti iz politike i iz svijeta zabave.

Najviše su aplauza, povika podrške i osmjeha privukli školarci koji su se modnom pistom prošetali uglavnom uz pratnju slavnih gostiju. Medu njima bili su i ministar turizma Veljko Ostojic, pulska dogradonacelnica Vera Radolovic, županijska procelnica za obrazovanje Patricia Smoljan, glazbenici Bojan Jambrošic i Serdo Valic te predstavnici medija.

Publika je u tih 14 sljedova modnih kreacija mogla uživati u modelima Irene Berišic Turk iz Zagreba te Chrisa Mršica s Krka koji se sa svojim radovima prvi put predstavljaju u Puli. Tu su bile i kreacije lokalnih dizajnera Ljiljane Krijan te Doris Kolic. Predstavili su se i saloni vjencanica Biba i Neva te butici Wenice i Modessa, kao i Tijarin Muffin fashion store koji ce biti otvoren ovog ljeta.

Publika je sa zadovoljstvom pljeskala i tijekom zadnjeg izlaska na pistu kada su ucenici Škole za odgoj i obrazovanje prodefilirali u odjeci koja je bila rezultat šestomjesecne kreatorske radionice Tijarinog tecaja u suradnji sa salonom vjencanica Biba. Unikatnim nakitom predstavili su se Maja Cerljenko i Goga Unikatni Modni Nakit.

Svoju viziju mode predstavio je i dvojac iz Motovuna - Art in Situ. Za šminku i frizuru zaslužni su bili Strukovna škola Pula te frizerski saloni Hair +, Black&White, Antonietta i kozmeticki saloni Gloss, make up by Lara Buric, Beauty centar Eden te kozmeticki salon Total look.

Modna revija "Svi smo mi jednaki" jedna je u nizu pohvalnih humanitarnih akcija koja na izravan i kreativan nacin pokazuje kako se djeca s intelektualnim poteškocama kroz edukaciju i obrazovanje mogu uklopiti u društvo kao njegovi produktivni i ravnopravni clanovi. (Boris VINCEK; snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter