Nasmijana Melinda volontira do 300 sati godišnje

Uvijek nasmijana Melinda
Uvijek nasmijana Melinda

Puljanka Melinda Alexandra Milovančević u utrci je za osvajanje titule "Dobrotvorka godine". Kako doznajemo od Igora Loparića, ona godišnje volontira između 200 i 300 sati u Humanitarnoj udruzi "Naš san njihov osmijeh" kojoj je Loparić na čelu te ju je on kao predsjednik i prijavio za ovu prestižnu nagradu.

Neizostavan dio ekipe

- Ove godine odradila je već 123 sata kroz 22 organizirane i provedene aktivnosti. Njena glavna volonterska pozicija je rad u skladištu hrane i odjeće gdje svakog utorka i četvrtka dežura u vremenu od 17 do 19 sati i to bez izostajanja, veli nam Loparić.

Nije nebitno napomenuti kako je Melinda osoba s Down sindromom koja sa svojom majkom i sama živi u teškim uvjetima boreći se za vlastitu egzistenciju. Ipak, ona svoj volonterski doprinos obavlja savjesno, nadasve precizno i uredno što je svima vidljivo u složenoj odjeći i obući u skladištu udruge, priča nam Loparić i dodaje da je Melinda jako pedantna, puna ljubavi i pozitive za sve ljude oko sebe. Ona je također neizostavan dio volonterske ekipe koja na štandovima na javnim površinama prezentira rad Udruge, a njezina ljubav prema poznatim joj i nepoznatim osobama definicija su filantropskog dijela rada Udruge. Stoga njezin utjecaj u društvu kroz volontiranje nije samo kvalitetna integracija osoba s Down sindromom, već primjer i poticaj ostalima koji nemaju psihofizičke teškoće.

Snaga ljubavi i dobrote

Do sada je, kako doznajemo, volontirala na više od 50 aktivnosti prikupljanja donacija u trgovačkim centrima te na javnim površinama, sudjelovala na kreativnim radionicama, sortiranju donacija u skladištu, primopredajama donacija štićenicima i mnogim drugim aktivnostima u kojima je prednjačila svojom pozitivom, dobrotom te podizanjem svijesti kod sugrađana. Melinda se ne koristi virtualnim svijetom, zbog čega je njena komunikacija s ostalim volonterima ograničena na usmene dogovore, no niti to je ne sprječava da uvijek bude spremna za volontiranje i pružanje pomoći kako bi promijenila društvo u kojemu živi.

Kao volonterka ona ne poznaje razliku među kolegama, među donatorima, među korisnicima, svaki joj je čovjek jednak i prema svakome iskazuje jednaku snagu ljubavi i dobrote što je čini iznimnom članicom ove organizacije. Svojim radom, predanošću i sveprisutnim doprinosom svojoj zajednici svakodnevno daje primjer sugrađanima i kolegama što je to dobrotvorstvo u društvu.

Glasajte za Melindu

Vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, Zaklada "Zamah" pokrenula je 2011. godine nagradu za dobrotvorku godine pod nazivom "Josipa Vancaš". Nagrada je namijenjena hrvatskoj državljanki koja, kako se navodi, svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloga žena u društvu, pozitivno utječe na život šire zajednice, sudjeluje u dobrotvornim akcijama te potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.

Glasati za jednu od kandidatkinja možete na stranicama http://dobrotvorka.zamah.hr/dobrotvorka, a nagrada će se najboljoj od najboljih uručiti u prosincu u Zagrebu. Podsjetimo, preklani je u ovom izboru sudjelovala i mlada Puljanka, 24-godišnja Sanja Knežević, a lani Puljanka Slađana Božac Vujica, samohrana majka dvoje djece. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter