Naslovi u Rusiju i Veliku Britaniju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Artem Podyakov, 19-godišnji ruski plivac i tri godine mlada Britanka Eleanor Faulkner, osvojili su naslove pojedinacnih juniorskih prvaka Europe u daljinskom plivanju u otvorenim vodama u Porecu. U utrci se natjecalo 36 plivaca i 30 plivacica iz 20-ak zemalja.

Podyakov je stazu dugu pet kilometara od starta na plaži Pical koja je vodila prema rta Sv. Martin na Materadi, te okretala prema otoku Barbaren i kroz uvalu Peškera uz samo obalu ponovno ka cilju na Picalu preplivao za 55.46 minuta. Faulkner je za preplivati istu dionicu trebalo 59.56 minuta. U obje konkurencije bili smo svjedoci neizvjesnih utrka prakticki do zadnjih centimetara staza i pobjeda doslovce za zaveslaj ruke, pa je tako Podyakov za svega dvije sekunde bio bolji od drugoplasiranog Britanca Garetha Keatinga, dok je trece mjesto sa deset sekundi zaostatka za pobjednikom osvojio takoder Rus Kirill Abrosimov.

Kod djevojaka ista drama, pa je tako Faulkner slavila takoder s dvije sekunde prednosti nad drugoplasiranom Talijankom Gretom Sandrini, za kojom je pak svega sekundu zaostala treceplasirana Grkinja Kalliopi Araouzou. U vrlo snažnoj europskoj konkurenciji od troje hrvatskih plivaca koji su predstavljali našu reprezentaciju istaknula se samo Splicanka Karla Šitic koja je zauzela vrlo dobro sedmo mjesto sa svega 14 sekundi zaostatka za pobjednicom.

 


Podijeli: Facebook Twiter