Naslov vaterpolskog prvaka Primorju EB

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U trećoj utakmici završnice doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske večeras je momčad Primorja EB pobijedila zagrebačku Mladost sa 13-7 (2-2, 6-3, 2-2, 3-0) i time sa 3-0 u pobjedama zasluženo osvojila naslov prvaka Hrvatske.

Susret je odigran na plivalištu Kantrida, a sudili su pred 800 gledatelja Bianchi i Stefano iz Italije. PRIMORJE EB: Vićan, Radu 2, Peroš, Knapić, De. Varga 2 (1), Sukno, Muslim 2, Petrović 1, Da. Varga 2 (1), Obradović 1, Šetka, Garcia 3, Jelovina, Buljubašić. MLADOST: Pavić, Bukić, I. Milaković, Lončar, Martinić, D. Živković 4, Capan, K. Milaković, Pavičić, I. Živković, Vukičević 1, Gagulić 1, Marcelić, Dašić 1. PETERCI: Primorje EB 2 (2), Mladost -.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Primorje EB 12 (6), Mladost 9 (3). Vaterpolisti Primorja EB osvojili su naslov prvaka Hrvatske nakon što su u finalnoj seriji doigravanja u sve tri utakmice uvjerljivo bili bolji od zagrebačke Mladosti i tako se zasluženo nakon 76 godina ponovno okitili naslovom državnog prvaka. Posljednji put im je to uspjelo još davne 1938. godine u Kraljevini Jugoslaviji kada su se zvali Viktorija. Malo je tko davao izglede vaterpolistima Mladosti u trećoj utakmici, nakon što su prvu u Rijeci izgubili sa 7-13, a drugu u Zagrebu sa 5-11. Ipak, igrači trenera Vjekoslava Kobešćaka dali su sve od sebe i u prvoj četvrtini bili bolji suparnik od Primorja čija je kvaliteta do izražaja došla u drugom dijelu kada su Riječani do poluvremena stvorili prednost od 8-5. Treću četvrtinu ponovno je Mladost dobro odigrala i zahvaljujući ljevorukom strijelcu Duji Živkoviću, te vrataru Paviću, koji je ukupno sakupio 10 obrana, uspjela taj dio igre odigrati neodlučeno. Posljednja četvrtina protekla je u apsolutnoj dominaciji iskusnijih i boljih igrača Primorja koji su sasvim zasluženo osvojili naslov prvaka ne izgubivši u čitavom natjecanju niti jedan bod. Momčad trenera Ivana Asića ove je godine već osvojila hrvatski Kup i naslov prvaka Jadranske lige i sada ih od klupskih obveza očekuje još samo nastup na završnom turniru Lige prvaka koji će se od 29. do 31. svibnja održati u Barceloni. Riječani su favoriti i za osvajanje naslova najbolje vaterpolske momčadi Starog kontinenta pa se lako može dogoditi da se sva četiri najznačajnija vaterpolska trofeja ove godine nađu u klupskim vitrinama na Kantridi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter