Naslov ostao neuvršten

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Josip Panduric, direktor izdavacke kuce Disput iz Zagreba, u petak je uputio dopis Upravnom odboru knjižne nagrade Kiklop Sajma knjige u Istri, u kojem Odbor optužuje za netransparentnost. Panduric svoj stav temelji na naknadnom uvrštenju knjige "Zanimljiva vremena" Erica Hobsbawma (u izdanju Disputa) na popis naslova knjiga koje se natjecu u kategoriji najbolje knjige inozemnog autora/ice godine.

"Navedeni smo naslov prema propisanoj proceduri i u roku prijavili na ovogodišnji natjecaj za knjižnu nagradu Kiklop, medutim on se od pocetka glasovanja, od 26. listopada puna cetiri dana nije nalazio na listi naslova za koje se moglo glasovati", stoji u dopisu koji potpisuje Panduric. Objašnjava i da su pri uocavanju tog propusta e-mail porukom upozorili tajnicu nagrade, a od nje su dobili odgovor da je Upravni odbor obaviješten te da su clanovi UO-a vecinom glasova odlucili da se knjiga "Zanimljiva vremena" naknadno uvrsti na listu prijavljenih.

Panduric u svom dopisu istice da je ta odluka potpuno neprihvatljiva. Zahtijeva i da Upravni odbor skine knjigu s popisa naslova za koje se može glasovati u toj kategoriji. "Ne možemo se oteti dojmu da ste želeci riješiti jednu proceduralnu grešku napravili drugu, još vecu i ne samo proceduralnu. Nacin koji ste odabrali da riješite problem cijelu je nastalu situaciju ucinio posve netransparentnom", navodi Panduric.

Bruno Kragic, predsjednik Upravnog odbora knjižne nagrade Kiklop, na naše je pitanje da nam pojasni kako je došlo do tog propusta odgovorio da ce se Upravni odbor o tome službeno ocitovati sutra.


Podijeli: Facebook Twiter