Naslov Mihailu Južnjem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U finalnom susretu sedmog izdanja ATP teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors Rus Mihail Južnji je deklasirao Slovaka Lukasa Lacka 6:2, 6:3.

Južnji je do svog osmog ATP naslova stigao nakon svega 70 minuta igre. Bio je to njihov cetvrti medusobni susret i cetvrta pobjeda 39. tenisaca svijeta. Dosadašnje tri je ostvario 2010. godine u Dubaiju, Madridu i na Roland Garrosu.

Rus je postao šesti pobjednik zagrebackog turnira, a prije njega u Domu sportova su slavili dva puta Marin Cilic, te Ivan Dodig, Ivan Ljubicic, Ukrajinac Sergej Stahovski i Cipranin Marcos Baghdatis.

Finalnom susretu u Ledenoj dvorani Doma sportova prisustvovali su predsjednik Hrvatske Ivo Josipovic, predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša te drugi visoki uzvanici.

Južnji i Baghdatis slavili u parovima


Nakon što je pobijedio u pojedinacnoj konkurenciji, ruski tenisac Mihail Južnji slavio je na ATP teniskom turniru u Zagrebu i u paru s Cipraninom Marcosom Baghdatisom.

Rusko-ciparska kombinacija je u završnom susretu pobijedila hrvatske tenisace Ivana Dodiga i Matu Pavica 6:2, 6:2. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter