Naslov Danielu Banku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prepunoj dvorani Doma mladih u Vodnjanu u srijedu su urucene nagrade i priznanja najboljim sportašima i sportskim radnicima Vodnjana, a u organizaciji Sportskog saveza grada Vodnjana. Veliki pokal za najboljeg sportaša za 2009. pripao je Danielu Banku, šesnaestogodišnjem veslacu "Istre" iz Pule. Valja izdvojiti njegovo prvo mjesto u osmercu na Inter-City regati u Zagrebu, drugo mjesto u dvojcu na parice u medunarodnoj regati u Ankaranu te drugo mjesto u osmercu u kategoriji mladih juniora na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Najbolja momcad je novi Bocarski klub Vodnjan. Nagrade za životno djelo u sportu dobili su Luciano Marini, tajnik Nogometnog kluba Vodnjan, koji se aktivno bavio rukometom kao sportaš i sudac te Anton Ferlin, veteran vodnjanskog sporta.

Bruno Blaškovic
, 11-godišnji plivac "Pula" zbog svojih izvanrednih rezultata osvojio je posebnu nagradu za uspjehe u sportu, isto kao i mlada kadetkinja Jennifer Martincic iz pulskog "Lava", clanica reprezentacije Hrvatske u kickboxingu, koja je osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore u Italiji.

U kategoriji mladih uzrasta najbolju ekipu cine pretkadeti Košarkaškog kluba "Oliva", a najboljim trenerom proglašen je Branko Popovic, izbornik taekwondo reprezentacije Hrvatske. Ženskom sportskom nadom godine proglašena je 14-godišnja odbojkašica "Vodnjana" Marina Coric koja brani boje seniorske ekipe, a u kategoriji djecaka sedmogodišnji ucenik nogometne škole Erman Nerovcic.


Podijeli: Facebook Twiter