Nasljednik Matrixa - ix20!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na predstojecem salonu automobila u Parizu, Hyundai ce predstaviti novi model kojim se na velika vrata vraca u B segment MPV vozila. Hyundai ix20 formalni je nasljednik Matrixa, ali u znatno dinamicnijem i atraktivnijem obliku, u skladu s Hyundaijevim modernim dizajnom.

Hyundai ix20 dizajniran je i razvijen u Hyundaijevom R&D centru u njemackom Russelsheimu i drugi je Hyundaijev model dizajniran u skladu s dizajnerskim smjernicama "fluidne skulpture" – poput modela ix35.

Naziv ix20 reflektira njegovu svestranost i sposobnost da istovremeno posluži kao praktican automobil za prijevoz putnika, ali i da pruži zadovoljstvo u vožnji zahvaljujuci voznim odlikama.

Hyundai ix20 u prodaju krece vec u 2010. godini, a zanimljivo je i da ce se medunarodna novinarska prezentacija i prve testne vožnje održati upravo u Hrvatskoj – Dubrovniku i to desetak dana nakon svjetske premijere u Parizu.

Motori koji ce pokretati ix20 poznati vec su provjereni iz drugih modela "i" game. Prvenstveno se to odnosi na 1.4 benzinski i 1.4 CRDi motor. Tocne specifikacije i paketi opreme biti ce poznate ubrzo nakon premijere u Parizu.


Podijeli: Facebook Twiter