Nasilnik u Umagu napao ženu, izgnan iz Hrvatske

Žena koja je šetala umaškom obalom s djecom u kolicima napadnuta je bez ikakvog razloga (arhiva/T. K.)
Žena koja je šetala umaškom obalom s djecom u kolicima napadnuta je bez ikakvog razloga (arhiva/T. K.)

Bez ikakvog razloga, na Obali sv. Pelegrina u Umagu prošlog je ponedjeljka usred bijela dana muškarac udario ženu koja je šetala s djecom u kolicima, pa pobjegao. Policiju je, doznajemo, o incidentu obavijestio brat nasilnika koji je šetao s njim oko 12.40 sati kada su se mimoišli sa Slovakinjom koju je ovaj udario šakom u glavu. Muškarca je policija ubrzo pronašla i uhitila.

Utvrđeno je da se radi o 45-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je, očito iz samo njemu znanih razloga, fizički napao njemu potpuno nepoznatu, 40-godišnju državljanku Slovačke oko 12.40 sati, pred očima nekoliko zgranutih građana. Napadnutoj Slovakinji pomoć je pružena u umaškom Domu zdravlja gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.    

Nakon uhićenja 45-godišnjeg državljanina BiH policija je utvrdila da on u Umagu boravi nezakonito i da je napadom na ženu počinio prekršaj te je prijavljen zbog drskog ponašanja. No utvrđeno je i da 45-godišnjak nije smio uopće biti u Hrvatskoj jer mu je u veljači ove godine bila izrečena mjera zabrane ulaska u RH na četiri godine, odnosno do veljače 2018. godine.

Nakon izricanja te mjere muškarac je u veljači bio prepraćen u Prihvatni centar u Ježevo, a potom otpraćen do granice s Bosnom i Hercegovinom gdje je predan tamošnjim vlastima. Nakon ovog posljednjeg incidenta, Policijska postaja Umag ponovno je izrekla 45-godišnjaku još jednu, petogodišnju mjeru zabrane ulaska u zemlju, pa on u Hrvatsku ne smije ući sve do 2023. godine. Zbog drskog ponašanja Prekršajni sud u Umagu odredio mu je dvodnevno zadržavanje u zatvoru pa su ga po izlasku, 7. kolovoza, policajci preuzeli i, kao i ranije u veljači, prepratili u Prihvatni centar Ježevo. (M. SARDELIN, M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter