Nasilje u Viškovu: Prislonio supruzi pištolj na čelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Davor Marić (36) iz Viškova smješten je jučer poslijepodne u riječki zatvor pod sumnjom za nasilje u obitelji, grubi ispad u kojem je glavna žrtva bila njegova supruga, incident u kojem je u stanu i zapucao iz pištolja. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Vlado Bosner odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bojazni da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Određena je visina jamstva u iznosu od 30 tisuća kuna čijim plaćanjem može biti pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

Marić je prijavljen za tri kaznena djela: nasilje u obitelji, prijetnju i povredu djetetovih prava. Nemili događaji zbog kojih je do daljnjeg završio u zatvoru zbili su se u utorak i srijedu u stanu na širem području Viškova   u kojem Marić živi sa suprugom i dvoje maloljetne djece. Tereti se da je najprije u prisutnosti djece fizički napao suprugu u utorak oko 18 sati, nakon što se ona iz prodavaonice vratila u stan.

Davor Marić se sumnjiči da se dan kasnije nastavio nasilnički ponašati prema ženi, spočitavajući joj da nije onakva kakva bi supruga trebala biti. Tereti se da joj je prijetio, da će ubiti i nju i sebe, sve pred očima djece. Poslije se u dnevnom boravku stana pojavio s pištoljem koji je donio iz ostave, te prislonio cijev pištolja na čelo žene koja je u tim trenucima sjedila na kauču, te tražio od nje da mu prizna nevjeru.

Bijeg iz kuće

Situacija se zatim malo smirila, Marić je otišao u spavaću sobu, no u jednom trenutku je, pred očima članova obitelji, počeo prijetiti da će se ubiti. Dok je ležao na krevetu, a u sobi bila i njegova supruga, Marić je u jednom trenutku ispalio jedan metak iz pištolja. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, zrno je probilo madrac i krevet te završio u zidu. U trenucima što su uslijedili supruga osumnjičenog je pobjegla s djecom iz kuće, strahujući za svoj i njihov život. O slučaju su zatim obaviješteni Hitna pomoć i policija, a Marić je priveden.

Na jučerašnjem ročištu pred sucem istrage riječkog Županijskog suda Marićev branitelj, odvjetnik Slobodan Večerina, protivio se pritvoru, predlažući da se osumnjičenom umjesto istražnog zatvora odrede tri mjere opreza – zabrana kontakta i približavanja žrtvi (supruzi) te zabrana udaljavanja s adrese stanovanja. Sudac istrage odredio je na kraju da će te mjere stupiti na snagu bude li   plaćanjem jamstva osumnjičeni pušten da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

Tri postupka

Davor Marić, po dostupnim saznanjima, dosad nije osuđivan, ali se protiv njega vode tri postupka zbog kaznenih djela s elementima nasilja. Njegovo ime se dosad u više navrata spominjalo na stranicama Crne kronike, a jučerašnje pritvaranje nije mu prvi put da je završio u riječkom zatvoru. U sjećanju je  da je  sredinom srpnja 2014. godine pritvoren  pod sumnjom da je zajedno s dvoje kompanjona počinio iznudu i teško pretukao jednog muškarca, koji je zadobio po život opasne ozljede. Žrtva je bio 33-godišnjak (inače je odslužio četiri i pol godine zatvora zbog ubojstva mladića pred noćnim klubom u Čavlima), kojeg su, na ime navodnog duga od 2.000 eura, pretukli i uzeli mu vrednije predmete koje je imao kod sebe te ključeve auta.

Marić je poznat i kao jedan  od dvojice redara iz slučaja tvz. »riječke autobombe«.  Eksplozivna naprava je, naime, trebala biti postavljena pod automobil u kojem su trebali sjediti Marić i kolega, a razlog tome bile su razmirice oko preuzimanja redarskih poslova u riječkim noćnim klubovima. (Fiore VEŽNAVER)


Podijeli: Facebook Twiter