Nasilje u Iraku: 6 žrtava u Bagdadu, 13 u Mosulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sunitski svećenik i pet vjernika poginulo je u Bagdadu u eksploziji pješačke mine postavljene pokraj ceste, u blizini džamije, dok je u Mosulu poginulo 13 ljudi, izvijestili su u petak policija i mediji upozoravajući na porast sektaškog nasilja.

Vjernici su izlazili iz džamije u četvrti al-Rašidija nakon molitvi petkom, a osim šestero poginulih, ishod eksplozije bombe je i 31 ozlijeđena osoba, dodaju izvori. Za sada se ne zna tko stoji iza napada. Suniti još od prosinca prosvjeduju protiv iračke vlade predvođene šijitima, optužujući ih za marginalizaciju sunitskih muslimana.

Istodobno sa sjevera Iraka stiže vijest o devet poginulih policajaca i četvero naoružanih muškaraca u sukobu koji se zbio zapadno od Mosula. Prema policijskim i bolničkim izvorima u tom je napadu ranjeno sedam policajaca. Policija nije posebno istaknula neku skupinu koja bi bila odgovorna za napad.

U nasilju u Iraku je u travnju poginulo 712 ljudi i to je najsmrtonosniji mjesec u toj zemlji u posljednjih pet godina, priopćio je UN. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter