Nashville Pussy priredili pravi rock'n'roll spektakl

Istarski SDP-ovci - Petar Radetić, Eda Kalčić, Danijel Ferić i Goran Subotić (D. MEMEDOVIĆ)
Istarski SDP-ovci - Petar Radetić, Eda Kalčić, Danijel Ferić i Goran Subotić (D. MEMEDOVIĆ)

"Imam osjećaj kao da sam u kakvom klubu u New Yorku, a ne u Scalierovoj ulici u Puli", riječi su kojima je jedna posjetiteljica opisala koncert kultnih američkih rockera Nashville Pussy u srijedu u pulskom Rock Caffeu.

Brojna publika se natiskala u Rock Caffe, a da je ovo bio jedan od najiščekivanijih koncerata sezone u ovom klubu, dovoljno govori činjenica da su sve ulaznice za koncert rasprodane ubrzo nakon što su puštene u prodaju. Koncertnu uvertiru priredio je odličan losanđeleski punk'n'roll sastav Sinner Sinners, a publika je pak vrlo pozitivno komentirala njihovu svirku. Iščekivanje se moglo osjetiti u zraku, svi su tražili što bolju poziciju za guštanje u rock'n'roll spektaklu - jer to su upravo i priredili Nashville Pussy, bend koji mnogi uspoređuju s Motorheadom i AC/DC - a usporedbe s tim velikanima, što se moglo vidjeti na pulskom koncertu - itekako su opravdane.

Sirov vokal pjevača i gitarista Blainea Cartwrighta i njegovi poprilično surovi i provokativni stihovi popraćeni žestokom rock mašinom koju čine vrsna gitaristica Ruyter Suys, basistica Bonnie Buitrago i bubnjar Ben Thomas, dobitna su kombinacija koja čini da svim ljubiteljima rocka uzavre krv a atmosfera se zakuha do samog vrhunca. Ruyter Suys, osim što je virtuoz na gitari, ujedno je i prava "showgirl" jer je cijelo vrijeme koncerta držala pozornost publike raznim akrobacijama i povicima. I dok je odlično raspoložena publika izvikivala svoje favorite iz bogatog opusa Nashville Pussy, te je među posjetiteljima bilo i onih koji su malo bili razočarani što se neka od njihovih omiljenih pjesama nije našla na setlisti pulskog koncerta, ipak su svi bili itekako zadovoljni koncertom žestokih i neponovljivih Nashville Pussy.

Naravno, publika nije htjela olako pustiti bend da ode s pozornice - pa su ih tako povicima i aplauzima dozvali na bis, gdje je Carthwright rekao pak da mu se jako sviđa Pula, te da je vidio jako puno zgodnih žena u Puli. Koncert su Nashville Pussy završili hitom "Go Motherfucker Go", te se oprostili od pulske publike, a jedan od najčešćih komentara, među brojnim komplimentima za odličnu koncertnu večer, jest da je ovo definitivno koncert koji će se dugo pamtiti. (Tea TIDIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter