"Naša Antigona" i "Rinimo ga naprid" u Noći kazališta

Iz predstave 'Rinimo ga naprid' (N. LAZAREVIĆ)
Iz predstave 'Rinimo ga naprid' (N. LAZAREVIĆ)

Međunarodna manifestacija Noć kazališta preksutra će u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula biti obilježena praizvedbom predstave "Naša Antigona" koju je na temelju Sofoklove tragedije osuvremenila Lucija Brkić te reprizama komedije "Rinimo ga naprid". Program je najavljen na današnjoj konferenciji za novinare u INK-u.

"Naša Antigona" bit će uprizorena u subotu u 18 sati na sceni 5k, odnosno na petom katu kazališta, a ulaz će biti besplatan i moći će se ući iz Dobriline ulice, s gornje strane gdje se nalazi rampa. Predstava "Rinimo ga naprid" na programu je u subotu, nedjelju i ponedjeljak u 20 sati na velikoj sceni INK-a, a ulaznica će koštati 30 kuna.

Ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić je podsjetila da je Noć kazališta pokrenuta na europskoj razini, a želja i cilj je kazalište što više približiti publici.

Gordana Jeromela Kaić najavila je i posebne izvedbe predstave "Naša Antigona" za srednjoškolce budući da su oni u ovom slučaju njihova ciljana skupina posjetitelja, i to u ponedjeljak, utorak i srijedu te potom do kraja sezone.

Budući da je to Noć kazališta, publika je pozvana da u subotu nakon predstave ostane u predvorju INK-a gdje će se družiti i nazdraviti kazalištu, a publika će moći popričati s glumcima.

Dobre vijesti za INK stigle su nedavno iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika gdje su objavljene nominacije za nagrade hrvatskog glumišta pa je ravnateljica podsjetila da je predstava "Virginia Woolf" u produkciji INK-a nominirana u četiri kategorije među kojima je i nominacija za najbolju predstavu. (M. RADIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU U PETAK.


Podijeli: Facebook Twiter