"Naš san - njihov osmijeh" među naj-humanitarcima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić uručila je danas godišnje nagrade za humanitarni rad udrugama "Rotary Club Zagreb Kaptol" i "Naš san - njihov osmijeh" iz Pule, te nagradu za životno djelo na području humanitarnog rada osnivaču katoličke udruge "Kap dobrote" pateru Antunu Cveku.

Opačić je naglasila da je riječ o vrijednoj nagradi jer svake godine pred javnost izvede osobe koje rade za druge, bez osobnog interesa i materijalne koristi. Ocijenila je da je globalizacija, uz dobre, donijela i neke loše stvari.

"Pomalo smo se otuđili, svatko gleda na sebe, sve dulje radimo, a sve manje vremena imamo za obitelj i druge i zato je izuzetno vrijedan svaki trenutak koji uložite da biste pomogli nekome", kazala je Opačić humanitarcima.

Nagrade je obrazložila predsjednica Odbora za dodjelu nagrade i pomoćnica ministrice Maja Sporiš, koja je istaknula da odluka Odbora nije bila laka, ali i izvijestila da su svi članovi Odbora radili volonterski, te da nisu naplatili čak ni putne troškove.

Humanitarna udruga "Naš san - njihov osmijeh" osnovana je prije 2 godine i 9 mjeseci, a 40 njihovih volontera svakoga mjeseca opskrbi 60-tak obitelji iz Istarske županije hranom i higijenskim potrepštinama.

Predstavnik udruge Igor Loparić kazao je da je nagrada velik podstrek u radu njemu i njegovim kolegama, a ministricu Opačić pozvao je da poduzme sve što je u njenoj moći da više ne bude potrebe za osnivanjem takvih udruga". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter