Naš potok o Pazinčici: Krulčić ne poštuje dogovor

Marina Ladavac Sertić, Irina Kivela Ukotić i Saša Farkaš (M. RIMANIĆ)
Marina Ladavac Sertić, Irina Kivela Ukotić i Saša Farkaš (M. RIMANIĆ)

Sutra u 9.30 sati održat će se prva sjednica Radnog tima za uređenje Pazinčice, a već su prekršena tri važna dogovora s gradonačelnikom Renatom Krulčićem, izvijestila je na konferenciji za novinare Marila Ladavac Sertić iz Građanske inicijative Naš potok.

"Prvo, ne dozvoljava se rotacija predstavnika građanske inicijative Naš potok u radnom timu, što je bio jedan od zahtjeva građanske inicijative", rekla je Ladavac Sertić. Dodaje da je u korespondenciji i usmenom dogovoru bilo obećano će se o tomu raspraviti na sastanku Radnog tima, a kasnije, kad je odluka objavljena na oglasnoj ploči, postalo je vidljivo da je takva odluka već ranije donesena.

"To nije u skladu s onime što je obećano i time nam je uvelike otežan rad u timu", rekla je Ladavac Sertić. "Prilikom imenovanja članova radne skupine, u odluci nije napisano koga koji član ili članica predstavlja, čime se dovodi u pitanje legitimnost predstavnika. Naime, na sastanku 11. prosinca 2013., održanom na poziv gradonačelnika kao i kasnije putem raznih medija, isticalo se da će u radni tim biti uključen po jedan predstavnik Grada Pazina, Hrvatskih voda, Nature Histrice, Turističke zajednice Središnje Istre i dva predstavnika Građanske inicijative Naš potok. Službeno se", kaže Ladavac Sertić, "nikada i nigdje nije spominjalo da će u radni tim biti imenovan dodatni član Martin Čotar, za kojeg je inicijativi Naš potok rečeno da predstavlja građane i kako je to odlučeno na nekom internom sastanku u Gradu Pazinu.

"Unatoč tom novom podatku za nas i javnost, oni i dalje ne smatraju da uz imena članova treba stajati institucija ili tijelo koje on predstavlja. Razočarani smo takvim pristupom i želimo naglasiti kako će predstavnici Građanske inicijative Naš potok sutra otići na prvu sjednicu i sve te zahtjeve izložiti na samom početku i ako uspiju dogovoriti normalne i transparentne uvjete za rad, o svakom će sastanku izvijestiti javnost kako bi mogli na najbolji način predstavljati građane i građanke koji su podržali izradu Strategije razvoja Potoka." (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter