Narucio 650 boca vina i nikad ih platio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinsko državno odvjetništvo u Bujama podignulo je na Opcinskom sudu optužnicu protiv 31-godišnjeg I. D. i trgovackog društva zbog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Neslužbeno doznajemo da se radi o Ivici Deaku iz Zagreba i njegovom trgovackom društvu Bio Nafta, takoder iz Zagreba, te da je oštecen poljoprivredni obrt Vina Zigante iz Grožnjana.

Optužnicom se Deaku stavlja na teret da se 24. prosinca 2004. kao direktor Bio Nafte nepripadno okoristio za 34.148,4 kune na štetu Vina Zigante, od kojega je narucio 650 boca vina. Vino nije placeno u ugovorenom roku od 30 dana, a zbog pomanjkanja novca na racunu Bio Nafte nije ga se moglo naplatiti ni putem bianco zadužnice.

Vina Zigante u vlasništvu su Duilija Zigantea, a od njegove supruge Mirjane doznajemo da su tijekom godina više puta prevareni, no sada cekaju ishod svojih prijava. Ispricala nam je da su ih u isto vrijeme 2004. za otprilike jednake iznose prevarile dvije razlicite zagrebacke firme.

Prvo bi ih iz tih tvrtki nazvali telefonom, a potom bi u Vina Zigante putem faksa stigla bianco zadužnica i potvrde o solventnosti iz banke te da tvrtke nisu u blokadi. Potom bi na njihovu adresu u Grožnjanu stiglo pismo s istim, ali originalnim dokumentima.

"Uredno su nam faksirali potvrde, bianco zadužnicu i ostalo, a potom smo na adresu dobili u kuverti originale s pecatima. Vjerovali smo im, kao i mnogima drugima koji su nas naknadno prevarili.

Pokušali smo to naplatiti, ali nam se nitko nije javljao na telefone, a u banci su rekli da je racun prazan. Na koncu smo sve prijavili nadležnim organima", rekla nam je Mirjana Zigante.


Podijeli: Facebook Twiter