Narkomanske igle u pješčaniku na Valkanama!

Teren će se osvijetliti, očistiti i ograditi mrežama (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Teren će se osvijetliti, očistiti i ograditi mrežama (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Na pulskom kupalištu Valkane u pješčaniku, odnosno terenu za odbojku na pijesku, roditelji su danas pronašli korišteni narkomanski pribor, i to u trenutku dok se na pijesku igralo najmanje dvadesetero malene djece.

Na svu sreću jedan je roditelj uočio narkomansku iglu koja je virila zabodena u pijesak, dok je njegovo dijete samo pola metra dalje kanticom i lopaticom gradilo kule. Igru je tako poremetio prizor koji je zaprepastio roditelje koji svakodnevno dolaze na Valkane, a šok je bio tim veći kada su čuli da to nije rijetkost, jer je prije nekoliko dana na istome mjestu pronađeno još nekoliko igala.

Iako još nije potpisao ugovor o koncesiji, pitali smo budućeg koncesionara Enesa Ibrahimovića što će poduzeti i hoće li uskoro organizirati akciju čišćenja. 

- I ranije smo imali takvih problema, igle smo nalazili i zabodene u stabla. Stoga smo angažirali čuvara koji noću obilazi kupalište. Odmah ćemo organizirati akciju čišćenja, a u planu je cijeli odbojkaški teren ograditi mrežama i potpuno očistiti, rekao je Ibrahimović. Dodao je da će teren i osvijetliti.

Nažalost, osim akcija čišćenja, na Valkanama se ove sezone ništa neće promijeniti. Naime, Ibrahimović lokacijsku dozvolu očekuje tek u lipnju, nakon čega može potpisati ugovor o koncesiji, a što je zapravo preduvjet za početak prvih radova na ovom popularnom pulskom kupalištu i okupljalištu.

Dodajmo i to da je za održavanje kupališta do potpisivanja koncesije odgovoran isključivo Grad Pula pa bi bilo poželjno da komunalci iz Herculanee što prije krenu put Valkana i pročešljaju teren. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter