Narkoboss Šarić vlasnik dva odmarališta u Ferrijevoj?

U rovinjskoj Ulici Augusta Ferrija na brojevima 13 i 15 navodno se nalaze Šarićeve nekretnine (N. O. RADIĆ)
U rovinjskoj Ulici Augusta Ferrija na brojevima 13 i 15 navodno se nalaze Šarićeve nekretnine (N. O. RADIĆ)

Najveći balkanski narkoboss Darko Šarić imao je svoje pomagače i u Istri. Manje je, međutim poznato, da je novac "prao" i u Rovinju. Tragom informacija iz beogradskih tabloida, vlasnik je dviju kuća, nekadašnjih srpskih odmarališta u gradu sv. Fume.

Do njih je navodno došao kupnjom dviju tvrtki koje su pravne sljednice nekadašnjih vlasnika nekretnine. O tome i drugim srpskim odmaralištima prije nekoliko smo godina tražili informacije od Agencije za upravljanje državnom imovinom, koja je sva nekadašnja odmarališta preuzela iz ugaslog Hrvatskog fonda za privatizaciju. U AUDIO-u nam tada nisu mogli potvrditi informacije koje su se pojavljivale u beogradskom tisku.

Po našim saznanjima, riječ je o neuglednim zgradama u Ulici Augusta Ferrija. Prvu, na broju 13, Šarić je dobio kupnjom tvrtke Varadin HTP Novi Sad, a drugu, na broju 15, otkupio je od stambene zajednice Općine Savski Venac iz Beograda.

Na naše navode AUDIO je u veljači 2012. odgovorio da je provedena provjera tih nekretnina te da su policijski djelatnici utvrdili da su prazne i zaključane. Napomenuli su i da će se, utvrdi li se bespravno korištenje bez ugovora o zakupu ili drugih valjanih pravnih akata o korištenju, spis proslijediti nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. (N. O. RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter