Narkoboss Milan Štifanić uhićen u Nizozemskoj

Milan Štifanić (arhiva)
Milan Štifanić (arhiva)

Pulski narkoboss Milan Štifanić, koji je bio u bijegu od hrvatskog pravosuđa skoro godinu dana, uhićen je u Nizozemskoj, tvrde neslužbeni izvori. Vijest je svježa i još se čekaju službene potvrde, ali potvrdilo nam je to više dobro upućenih izvora.

Zasada se ne znaju pojedinosti uhićenja, posebice je li Štifanić pritvoren samo na osnovi Interpolove tjeralice vezene za zahtjev suda u Rijeci ili se i u inozemstvu upleo u sumnjive poslove. Po nekim informacijama, čini se da je policija došla do njega prateći neke sumnjive ljude u Nizozemskoj. Ako je uhićenje povezano i s nekim ilegalnim poslom u toj zemlji, to može biti problem za postupak izručenja Hrvatskoj. U tom slučaju Nizozemci mogu prvo rješavati svoj slučaj.

Ako se radi samo o tjeralici koju je pokrenula Hrvatska, svejedno će trebati najmanje mjesec do dva da dođe do izručenja. Tjeralicu za njim raspisao je Županijski sud u Rijeci, koji ga je početkom prošle godine osudio na pet i pol godina zatvora. No, optuženik je nestao posljednjeg dana rasprave. Upućene to i nije iznenadilo, zbog zapleta kojim je ranije obilovao ovaj slučaj i koji su ukazivali na takav mogući ishod.

Radi se o velikoj međunarodnoj aferi s krijumčarima i dilerima droge za koje se tvrdilo da su diljem Europe zaradili na desetke milijuna eura. USKOK je isticao da je na vrhu piramide bio Stjepan Prnjat, Zeničanin s riječkom adresom, ali i boravcima u više država Europe.

Tvrdilo se da je taj lanac imao krak i prema Hrvatskoj, posebno prema Istri, i da je tom dijelu narkoskupine desna ruka Prnjatu bio upravo Milan Štifanić, koji je opet imao svoje dilere. (piše I. MIKULIČIĆ/NL)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter