Narkobos vlasnik kuce u Rovinju?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz istrage protiv Darka Šarica, crnogorskog kralja kokaina i šefa crnogorskog narkokartela, proizlazi da je, uz milijardu eura u Srbiji, novac od droge prao i u Hrvatskoj.

Nakon prvotnih nekretnina u Dubrovniku iz srpskih tiskovina je procurila vijest i da je Šaric kupio nekadašnje odmaralište novosadskog hotelsko-turistickog poduzeca Varadin u Ferrijevoj ulici u Rovinju. Uz vec oduzete lokale, srpska Direkcija za upravljanje imovinom je i to odmaralište stavila na popis zamrznute imovine.

Stanari stare zgrade u Ferrijevoj, cije je procelje, a vjerojatno i unutrašnjost, u lošem stanju, a uselili su u nju jer nisu imali gdje, vjerojatno ni ne slute da je vlasnik zgrade narkobos kojeg je nedavno srpska policija optužila i za planiranje ubojstva srpskog predsjednika Borisa Tadica.

Šaric ima i neke poveznice s Istrom buduci da je nad njim zapocela istraga nakon akcije "Balkanski ratnik", pokrenute sredinom listopada prošle godine, kada je u potpalublju jahte Maui urugvajska policija zaplijenila 2.174 kilograma kokaina i uhitila Puljanina Anastazija Martincica, nekadašnjeg djelatnika pulske Lucke kapetanije.

Iz opsežne istrage protiv Šarica procurilo je da je vlasnik nekoliko hotela u Novom Sadu, medu njima i Putnika, preko kojeg je kupio rovinjsko odmaralište.

Nije poznato je li odmaralište kupio od Hrvatskog fonda za privatizaciju, koji je nakon izbijanja Domovinskog rata preuzeo vecinu srpskih odmarališta po popisu tadašnje Opcine Rovinj, ili od srpske vladine agencije za nekretnine, koja je, nakon dugogodišnjeg sporenja Hrvatske i Srbije o imovini ostaloj u susjednim državama, zapocela prodavati ono što je uvrstila na svoj popis.

HFP je nakon preuzimanja 20-ak zgrada nekadašnjih odmarališta atraktivnije objekte prodao, neke je dao na korištenje, a za one koji su u starom dijelu grada ne brine, pa ubrzano propadaju, a neki su zbog neodržavanja i prijetnja za prolaznike, o cemu smo više puta pisali.


Podijeli: Facebook Twiter