Napustili sjednicu zbog izbora Jukopile

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Emil Jukopila novi je predsjednik Skupštine medulinskog komunalnog poduzeca Albanež, a njegov zamjenik bit ce Ratko Lorencin, izglasala je vecina clanova Skupštine, odnosno devet clanova Opcinskog vijeca iz redova IDS-a, SDP-a, HDZ-a te Nezavisne liste Emila Jukopile.

Clanovi NL-a Gorana Buica i Vladimira Periše, njih sedam, glasali su protiv Jukopile, a nakon izbora napustili su sjednicu.

- Predsjednik Skupštine nije izabran sukladno našem prethodnom dogovoru s vijecnicima iz IDS-a, SDP-a i HDZ-a da to bude Darko Lorencin i zato smo napustili sjednicu, pojasnio je Buic.

Za v.d. direktora izabran je Miro Bijažic, diplomirani inženjer gradevine. Od Jukopile smo saznali da ce uskoro biti raspisan natjecaj za direktora. U Nadzorni odbor izabrani su Davor Zoricic, Goran Žmak, Goran Buic, Damir Kauzlaric i Vladimir Periša kao predstavnik radnika.



- Sad treba dati puno povjerenje direktoru, a 16 clanova Skupštine može kvalitetnije odraditi posao nego jedan covjek. Predsjednik NO-a bit ce izabran na sljedecoj sjednici odbora, rekao je Jukopila.

Nacelnik Goran Buic se u listopadu prošle godine proglasio Skupštinom Albaneža umjesto Opcinskog vijeca pozivajuci se na Zakon o trgovackim društvima i Zakon o podrucnoj i lokalnoj samoupravi, što je potvrdio Trgovacki sud. Tada je smijenjen NO i direktor Igor Felker, a umjesto njega postavljen je v. d. direktora Drago Brulc.

Vecina u vijecu, odnosno IDS, SDP i NL Emila Jukopile, oštro se tome usprotivila. Nedavnom dopunom statuta vijecnici su vraceni u Skupštinu.


Podijeli: Facebook Twiter