Napustila Umažanke: Adrijana Prosenjak preuzela Ferraru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Adrijana Prosenjak više nije trenerica umaških rukometašica. Svoju trenersku pricu nastavit ce u talijanskom drugoligašu Ferrari s kojim vec u prvoj godini kani izboriti clanstvo u A seriji. Umaška joj je ekspedicija poželjela svu srecu na tom planu.

O djelatnim postignucima Adrijane Prosenjak gotovo da je sve poznato, no ono najnovije s umaškim rukometašicama upotpunilo je pricu o njenim strucnim vrijednostima u životnom pozivu. Sve predrasude da samo muški mogu biti uspješni u najširoj lepezi poslova pa tako i onom sportskom najdjelotvornije je demantirala. Relativno kratka umaška epizoda najilustrativnije potvrduje svu izuzetnost njenih strucnih i psiholoških vrlina koje je oplodila i u radu s vec otpisanim Umažankama.

Tko samo u klubu i Umagu nije poželio nastavak te rukometne price, no da želje ostaju neispunjene pokazuje i ova prica u stilu poznate uzrecice - covjek snuje, a život odreduje. Dogodio se rasplet kojeg su se pribojavale clanice "žuto-plavih", u novu sezonu ce bez trenerice koja je u potpunosti preobrazila njihove redove. Stoga ne cudi emotivna reakcija igracica na oproštaju s trenericom koja im je podarila nadahnuce za plodnu igru kojom su, po mišljenju najupucenijih, ostvarili nemoguce, ocuvale clanstvo u Prvoj ligi.

Stigle su gotovo sve igracice na oproštaj s trenericom koju ce zauvijek pamtiti, poradi svega onog što im je podarila za sedmomjesecnog zajedništva.

- Iako je naše druženje obilježio mukotrpan rad, moram priznati da mi je s vama bilo krasno. Uvjerile ste se da svaka žrtva donosi ploda i vjerojatno se sjecate kad sam vam govorila da ce za sva odricanja i napor po završetku sezone stici zaslužena nagrada na planu uspješnosti i zadovoljstva. Da nisam vjerovala u vas, ne bih se prihvatila tog izazova s brojnim specificnostima. Žao mi je da, prvenstveno iz obiteljskih razloga, ne nastavljamo tamo gdje smo stali u svibnju, no to ne znaci da se u nekoj novoj prigodi necemo susresti na zajednickom zadatku. Vjerujem da ste spoznale gdje i odakle sve pocinje u sportu, tako da vam želim napokon spokojniju i još uspješniju sezonu igranja u ligi u kojoj još niste rekle posljednju rijec o svojim mogucnostima i vrijednostima. Nadam se da si ovim cinom nisam zatvorila vrata kluba koji ima posebno mjesto u mom životnom pozivu. Ne zaboravite da cu vas sa zanimanjem pratiti i u novoj sezoni - rekla je Adrijana Prosenjak u emotivnom obracanju igracicama i klupskim dužnosnicima.

Kapetanica Umažanki Andrea Pavic u ime suigracica i uprave kluba u znak zahvalnosti je uspješnoj trenerici urucila prigodan dar i fotografiju ekipe, uz zanimljivi upit hoce li u svojim trenerskim memoarima pisati o umaškoj trenerskoj epizodi, za koju umaške igracice smatraju da je bila osobita? To je izmamilo osmijeh na licu Adrijane Prosenjak koja je ostala dirnuta pažnjom cjelokupne ekipe i celništva kluba. Ona smatra da su umaška iskustva u tom slucaju nezaobilaznim poglavljem njena životopisa.

Hoce li Umažanke nastaviti stazom na koju ih je izvela legendarna trenerica ostaje nam da vidimo. Ova skupina igracica je pokazala da ima potencijala za znacajnije domete, a da bi to potvrdile morat ce zadržati podjednako ucinkoviti "kurs" u radu, kao u nedavno razdoblju. Za novog trenera ili trenericu bit ce to jednak izazov kao i za "lavice" koje su bogatije za iskustvo steceno s vrhunskom strucnjakinjom i padagoginjom u turbulentnoj sezoni. (Mijat GAVRAN/Foto Maneul ANGELINI i Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter