Napuštena škola u Jadreškima na meti vandala

Devastirana škola kao antireklama mjesta
Devastirana škola kao antireklama mjesta

Mještani mjesta Jadreški na Puljštini već se dulje vrijeme žale na maloljetne stanovnike koji uništavaju zgradu škole napuštenu još prije Domovinskog rata, a situacija je kulminirala nakon što su uništene i klackalice na dječjem igralištu smještenom ispred škole.

Škola djeluje sablasno: izuzev potpuno novog krova, nema onoga što nije razbijeno, ištemano i odvaljeno na zgradi napuštenoj prije više od četvrt stoljeća zbog nedostatka pučkoškolaca. Dio je odradio i zub vremena, no iako se redovito zamjenjuju, prozorska stakla su razbijena, stropovi se urušavaju, odvaljen je čak i teški kameni blok na ulaznom stepeništu. Iza zgrade je gomila smeća i odbačenih komada namještaja, poput seoskog divljeg deponija.

- Bivši načelnik Ližnjana Ševrlica dao je izgraditi krov na školi, a onda je izgubio izbore, a nova načelnica nije ništa napravila, kazala je da su papiri u pripremi. Školsko je dvorište otvoreno, tu dolaze maloljetnici i igraju nogomet, tuču loptom namjerno u zid da što više malte padne, dolaze cijelu noć i tu se zabavljaju. Policiju smo više puta zvali, često dolaze, posljednji put su uzimali otiske prstiju prije mjesec dana, ispričao nam je jedan mještanin. (NAPISALA I SNIMILA Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter