Napunjene čizmice humskih beba

(Gordana CALIC SVERKO)
(Gordana CALIC SVERKO)

Desetljećima ga nije posjećivao jer za to nije imao razloga, a ove je godine Sv. Nikola u Humu darivao čak četiri bebe odjednom. Ponosni na humski baby boom, Hum su danas obišli i gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić i dogradonačelnica Ana Pernić, koji su roditeljima dvije humske djevojčice i dva dječačića uručili prigodne poklone.

Najmlađem Filipu Blagoniću tek je mjesec dana, Andrei Nežiću su četiri mjeseca, malenoj Naomi Datković osam mjeseci, a Anji Merlak devet. Tako su maleni, a već su postali velike medijske zvijezde jer nadasve je rijetka slika vidjeti jednu, a kamoli četiri bebe odjednom na ulicama Huma. Takav baby boom u najmanjem gradu na svijetu nije zabilježen desetljećima.

- U povodu Sv. Nikole obišli smo mališane Dječjeg vrtića Grdelin u Buzetu, a sada smo i četvero novih stanovnika najmanjeg grada na svijetu darivali prigodnim poklonima. Ove godine nešto je manje rođenih beba na buzetskom području nego lani. Do početka studenoga rođena je 41 beba, a zanimljivo je da je deset posto svih novorođenih beba upravo iz Huma, komentirao je gradonačelnik Žulić.

Humski župan s jednogodišnjim mandatom Denis Grabar Kapituan zadovoljan je zbog pozornosti koje izazivaju najmlađi stanovnici Huma, jer to doprinosi ne samo promociji najmanjeg grada na svijetu već je i garancija njegove budućnosti i razvoja. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter