Napulj: Eksplozija u zgradi porezne uprave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri eksplozivne naprave aktivirane su u ponedjeljak navecer ispred ureda državne agencije za prikupljanje poreza Equitalia u Napulju, a u eksploziji su uništeni prozori zgrade, dok ozlijedenih nije bilo, izjavio je policijski dužnosnik agenciji Reuters.

Policija je izvijestila da niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad na zgradu u ulici Corso Meridionale nedaleko od napuljske glavne željeznicke stanice.

Equitalia, ciji su uredi napadani i ranije, vrlo je ne nepopularna medu mnogim Talijanima koji joj predbacuju provodenje politike cvrste ruke u prikupljanju poreza.

Talijanska tehnokratska vlada najavila je da želi povecati ovlasti Equitalie kao dio rata protiv utaje poreza koji državnoj blagajni godišnje oduzima 120 milijardi eura. Istovremeno clanovi desnicarske udruge Roma Nord najavili su vješanje lutaka ispred rimskog ureda Equitalie u znak oprosvjeda protiv agencijskih metoda, izvijestila je talijanska novinska agencija Ansa.

Napuljski ured Equitalie bio je meta slicnog napada i u prosincu, a istog je mjeseca ured u Rimu primio dva pisma bombe. Jedno je pismo otkriveno, no drugo je raznijelo dio prsta glavnom ravnatelju agencije. Odgovornost za te napade preuzele su anarhisticke skupine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter