Napravite sami pripravak protiv opeklina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i s vecinom stvari u životu, sa suncanjem ne treba pretjerivati. Pod suncem je zapravo potreban poseban oprez jer opekline koje dobijemo s vremenom mogu uzrokovati pojavu melanoma.S

unceva svjetlost godi našoj koži i zdravlju, jer nam je vitamin D koji ovim putem dobivamo, prijeko potreban. Medutim, nikako ne zaboravite da UVB zrake dovode do opeklina i mogu djelovati kancerogeno, tj. poticati stvaranje kožnih tumora.

UVA zrake prodiru dublje u slojeve kože i poticu procese koji dovode do starenja kože - suhoce i stanjenja kože sa smanjenjem elasticnosti, stvaranja bora, smeckastih mrlja i pojave krvnih žilica.

Ali ako se ipak "ispecete", trebat ce vam pravo sredstvo kako biste smirili crvenu, užarenu kožu. Prvu pomoc može pružiti i aloa vera. Evo kako napraviti hidratantni pripravak za njegu suncem opecene kože.

Trebat ce vam šalica gela aloe vere, osam kapi aromaticnog ulja limuna i 20 kapi vitamina E. Navedene sastojke pomiješajte u zdjeli kako biste dobili homogenu smjesu. Nanesite na kožu i uživajte u osjecaju hladenja. Ostatak losiona spremite u hladnjak.


Podijeli: Facebook Twiter