Napravio sam krug po Europi i vratio se kući

POVRATAK U STARO JATO - Manuel Pamić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
POVRATAK U STARO JATO - Manuel Pamić (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Glavni i odgovorni za popunjavanje igračke križaljke u Istri 1961 rekli su da, bez obzira što je 31. kolovoza službeno završen prijelazni rok, poglavlje dolazaka igrača u redove pulskog prvoligaša još uvijek nije zaključeno i to što su rekli nisu porekli. Tržište se pomno pratilo jer je trebalo biti spreman povući pravi potez ako se ukaže prava prilika, ona se pojavila, u pulskom su prvoligašu brzo reagirali i u "zeleno-žutu" se svlačionicu, nakon devet godina izbivanja, vratio Manuel Pamić, kao 16. igrač koji je ovo ljeto pristigao na "Drosinu".

Rođeni Žminjac, Manuel je prvi put stigao u Pulu u ljeto 2004. godine i svoj prvoligaški debi okrunio na najbolji mogući način, pogotkom na Poljudu u prvom kolu 23. srpnja kad je tadašnja Pula 1856 odigrala 1:1 protiv Hajduka. Ostat će tako zauvijek zapisano da je Manuel Pamić s nepunih 18 godina (rođen 20. kolovoza 1986. godine) postigao prvi prvoligaški pogodak za klub koji se danas zove Istra 1961 i za koji je u "prvom mandatu" odigrao 43 utakmice tijekom kojih se pet puta upisivao u strijelce. Proveo je Manuel u pulskom prvoligašu dvije sezone i potom je uslijedio odlazak na Kantridu, koja je bila odskočna daska za inozemni angažman.

- U Rijeci sam bio godinu i pol dana, a onda sam otišao u Red Bull Salzburg gdje sam odigrao jednu sezonu, nakon čega sam godinu dana bio na posudbi u Sparti iz Praga. Česi su potom otkupili moj ugovor te sam tri i pol sezone igrao za njih, potom bio po pola sezone na posudbama u Chievu i Sieni, da bih zadnju polusezonu odigrao u Frosinoneu - brzinski se Manuel Pamić osvrnuo na svoju dosadašnju karijeru. - S Frosinoneom sam izborio ulazak u Serie A, no ugovor u Italiji mi je istekao i dao sam si malo vremena da razmislim o nastavku karijere. Mogao sam ostati vani jer sam imao dosta ponuda, no niti jedna me nije zadovoljila i odlučio sam se vratiti u Pulu. Možemo reći da sam napravio jedan krug po Europi i vratio se kući, dogovorio sve uvjete s menadžerom Marijom Rubešom i potpisao ugovor na godinu plus godinu, a kako sam došao s "čistim" papirima, vjerujem da će ovaj transfer i formalno biti brzo zaključen, a ja steći pravo nastupa. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter