Napravi svoj film, pa na veliko platno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trideset i dva dana uoči početka 63. izdanja, Pulski filmski festival poziva zainteresiranu djecu i mlade da se prijave na dvije radionice koje ovaj festival organizira za najmlađe.

Na radionicu "Red Workshop For Digital Native" mogu se prijaviti svi budući scenaristi, redatelji, kostimografi ili glumci, kako bi uz zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju postali dio kreativne priče i ostvarili vlastiti film. Uz stručno vodstvo, polaznici kampa napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći Red Epic kamere, montirati u REDucation post-produkcijskom studiju te odgledati svoja ostvarenja na velikom platnu.

Polaznici ove radionice mogu biti mladi u dobi od 12 do 16 godina iz Hrvatske i drugih država; radionica će se održati od 7. do 14. srpnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula; kotizacija za sudjelovanje iznosi 600 kuna, a može se prijaviti do 26. lipnja ili do ispunjenja kapaciteta.

Za radionicu "Pustolovni laboratorij profesora Baltazara" mogu se prijaviti svi mališani u dobi od 7 do 12 godina, a kroz animirane filmske podvige vodit će ih Manuel Šumberac i Vibor Juhas. U teorijskom dijelu 'Laboratorija' polaznici će se upoznati s tehnikama produkcije animiranog filma - od razrade scenarija, kreiranja uzbudljivih likova i priča do zabavnih i poučnih vježbi za shvaćanje osnovnih principa animacije, dok će praktični dio obuhvatiti izradu kratkih animiranih filmova uz pomoć mentora, a polaznici će svojim idejama pridonijeti finalnoj kompoziciji te na taj način postati dio festivala.

Ova radionica održat će se od 6. do 14. srpnja u Circolu. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400 kuna (za dvoje djece iz iste obitelji 700 kuna); prijave se zaprimaju do 26. lipnja ili do ispunjenja kapaciteta, a broj pustolova po grupi ograničen je na 15 polaznika. Detalji o prijavljivanju na obje radionice dostupni su na internetskoj stranici Pulskog filmskog festivala. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter