Napolitano čestitao Hrvatskoj na ulasku u EU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano uputio je u utorak hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću čestitku povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, objavio je ured talijanskog predsjednika.

"Na dan proslave neovisnosti, želim vam u ime talijanskog naroda i osobno uputiti najljepše želje napretka za hrvatski narod. Skori ulazak Hrvatske u EU, koji ćemo zajedno proslaviti, predstavlja krunu odvažnog puta koji je Zagreb prešao na putu europske i euroatlantske integracije, osim što je dao jaki poticaj drugim državama regije", rekao je u čestitci Napolitano.

Napominjući kako je Italija uvijek podržavala Hrvatsku na tom putu, Napolitano je rekao kako je siguran "da će taj napredak dodatno učvrstiti naše već plodne bilateralne odnose uz odlučan doprinos naših manjina".

"U očekivanju skorog susreta u Zagrebu, upućujem vam srdačne želje za napredak i dobrobit vašeg naroda i Vas osobno", završio je Napolitano koji će sudjelovati na središnjoj proslavi ulaska Hrvatske u EU 30. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter