Napokon pješacki u Valturskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon rekonstrukcije plinovoda u Valturskoj ulici u Šijani ta je prometnica konacno dobila i dva oznacena pješacka prijelaza, a postavljena je i vertikalna signalizacija.

Na problem nedostatka pješackih prijelaza stanari su ukazali u lipnju. U pokrenutoj peticiji istaknuli su da duž cijele Valturske ulice, izmedu novog kružnog toka na obilaznici do novouredenog Zlaticevog trga, ne postoji ni jedan oznaceni pješacki prijelaz zbog cega ta prometnica nije sigurna, ni za pješake, ni za vozace.

Razvojem grada i izgradnjom velikih trgovackih centara, za razliku od prijašnjih godina, Valturska je postala vrlo prometna ulica. K tome, prepuna je ulegnuca, uskih nogostupa i parkiranih vozila s obiju strana prometnice.

Stanari su peticiju poslali gradonacelniku Borisu Mileticu, nadležnom procelniku Damiru Prhatu te pulskoj prometnoj policiji, a osim pješackih prijelaza, zatražili su i oznacavanje parkirnih mjesta s jedne strane ulice, zabranu prometa za teška vozila (iznad 2,5 tona) te popravak oštecenih dijelova prometnice. Takoder, od prometne policije zatražena je cešca kontrola brzine vozaca.


Podijeli: Facebook Twiter