Naplata u Muntriljskoj i Trinajsticevoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S prvim danima travnja, u Pazinu je krenula naplata na parkiralištima u Muntriljskoj sa 60 mjesta i uz Park istarskih velikana u Trinajsticevoj ulici s 32 mjesta. Unatoc tome, kažnjavanje nepodmirenog parkiranja pocet ce tek nakon 15. travnja kada stigne pet novih naplatnih aparata, saznajemo od Dragana Šiprake, direktora gradske komunalne tvrtke Usluge.

Kao i na dosadašnjim naplatnim parkiralištima, parkiranje ce se na novim naplacivati od 7 ujutro do 19 sati, osim nedjeljom i blagdanom. Karta za jedan sat iznosit ce cetiri kune, a placat ce se ubacivanjem kovanica u naplatni aparat ili SMS-om na broj 8535.

Stanarima Muntriljske ulice za parkirališta ispred njihovih stambenih zgrada Usluga nudi povlaštenu godišnju parkirnu kartu u visini od 250 kuna koja glasi na registraciju vozila. Ista karta nudi se vec godinama, kao i ubuduce, stanarima Trga slobode, Narodnog doma, 25. rujna, 15. sijecnja i Šuranova prolaza za njihova najbliža naplatna parkirališta.

Kupljena godišnja karta ipak ne podrazumijeva i rezervaciju mjesta, ali se u Usluzi nadaju da ce 60 oznacenih parkirnih mjesta u Muntriljskoj biti dovoljno za stanare ako ga ne budu koristili ostali gradani i došljaci.

Za ostale gradane Grada Pazina predvidena je godišnja karta od 400 kuna za parkiralište na Trgu slobode, a za pravne osobe godišnja karta od tisucu kuna. U Usluzi su predvidjeli godišnje rezervacije mjesta za pravne osobe koja košta tri tisuce kuna, i to 12 parkirnih mjesta na Trgu slobode, osam u Ulici Narodnog doma, pet u Trinajsticevoj i cetiri u Muntriljskoj ulici.


Podijeli: Facebook Twiter