Naplata parkiranja u središtu Buja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tijeku su posljednje pripreme za uvodenje naplate na bujskim javnim parkiralištima, koje bi trebalo doprinijeti rješavanju prometnog krkljanca u užem središtu grada. Gradski su vijecnici to prošlog tjedna potvrdili donošenjem odluke o organizaciji, nacinu naplate i kontrole parkiranja.

Prema rijecima bujskog procelnika za komunalne djelatnosti Elvisa Glavicica, s naplatom ce vjerojatno krenuti vec 15. travnja. Pripremljen je prometni elaborat za koji ovih dana ocekuju pisanu suglasnost policije, upravljanje parkiralištima povjereno je gradskom komunalnom poduzecu Civitas Bullearum, dok je pravilnik s cijenama donio gradonacelnik Edi Andreašic.

Tijekom godine, uz izuzetak vikenda i praznika, od 7 do 17 sati ce se naplacivati ulicna mjesta na Trgu Josipa Broza Tita, u Ulici Nikole Tesle i Istarskoj te u dvorištu iza Puckog otvorenog ucilišta, u Ulici Flavia.

Cijena za jedan sat iznosi cetiri kune, a bit ce moguce platiti na tri parkirna automata ili sms-om. U suprotnom, vozace ce na automobilu docekati uplatnica s kaznom, odnosno dnevnom kartom od sto kuna. Za one koji i to ignoriraju slijede koraci za prisilnu naplatu, pojasnio je Glavicic. Komunalci imaju pravo i blokirati vozila radi osiguravanja naplate.

S druge strane, omogucene su povlaštene cijene. Stanovnici spomenutih ulica imaju pravo na mjesecne karte za 50 ili godišnje za 400 kuna, pravne osobe s prebivalištem na tom podrucju mjesecne za 150 (za najviše tri automobila), a one bez prebivališta za 300 te zaposlenici pravnih osoba i javnih ustanova za 50 kuna. (K. FLEGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter