Naplata parkiranja na labinskom Rialtu i zimi

Postavljaju se rampe na Rialtu (R. SELAN)
Postavljaju se rampe na Rialtu (R. SELAN)

Na starogradskom parkiralištu Rialto u tijeku je postavljanje rampi za automatsku naplatu parkinga. Bit će postavljene tri rampe: ulazna i izlazna u smjeru Ulice sv. Katarine i ulazna na jednosmjernom prilazu iz Presike. Očekuje se da će u funkciji biti do 15. svibnja.

Rampe će omogućiti naplatu parkirnih mjesta na neasfaltiranom dijelu Rialta, koji je do sada bio besplatan, te naplatu u zimskom razdoblju, što se do sada nije provodilo. Odlukom o naplati parkiranja, koju je u ponedjeljak donio gradonačelnik Tulio Demetlika, cijena karte će u srpnju i kolovozu iznositi 5 kuna na sat u vremenu od 6 do 21 sat, a od tada do ponoći 2,5 kuna.

U svibnju i lipnju te u rujnu parking će se naplaćivati od 6 do 18 sati. Isti termin vrijedi i za zimsko razdoblje u kojemu će se naplaćivati dvije kune na sat. U tom razdoblju cijena dnevne karte iznosit će osam, a mjesečne 60 kuna.

Stanari će za godišnju kartu plaćati 150 kuna. Od 15. svibnja također vrijedi naplata pola sata parkiranja na Trgu labinskih rudara po cijeni od dvije kune, što je sada besplatno. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter