Naplata karte psima zbog neodgovornih vlasnika

Psi na otoku moraju biti pod nadzorom (D. ŠTIFANIĆ)
Psi na otoku moraju biti pod nadzorom (D. ŠTIFANIĆ)

Pojedine vlasnike kućnih ljubimaca, odnosno one koji svoje pse vode sa sobom na kupanje na Fratarski otok, iznenadio je novi cjenik broda koji prevozi putnike na omiljeni otok Puljana prema kojem se za prijevoz naplaćuje karta i kućnim ljubimcima, a ne samo ljudima. Smatraju da psi praktički nikome ne uzimaju mjesto na brodu, pogotovo jer su s vlasnicima u "vanjskom" dijelu broda, a ne u pokrivenom da ne ometaju putnike.

Dva psa i vlasnik - 60 kuna

"U cijelom svijetu kućni ljubimac, ako plaća kartu, plaća samo pola iznosa odrasle osobe. Ja imam dva manja psa koji mi stanu pod noge. Znači da me jednodnevni izlet na Fratarski košta 60 kuna?! Sorry, ali nije fer…" samo je jedan od komentara koji se već mogu pročitati na društvenim mrežama.

Međutim, prema riječima direktora Fratarskog d.o.o. Vjekoslava Jozanovića riječ je o odluci koncesionara za prijevoza na Fratarski otok, a ne o odluci gradske tvrtke. Otkriva također da je s odlukom upoznat i da je ona rezultat neodgovornih pojedinaca, vlasnika pasa koji olako shvaćaju odgovornost uzimanja svog ljubimca na Fratarski. Na otoku postoji kućni red, ali neki ga se ne pridržavaju.

- Ovakvu odluku, inače, imamo i mi na Fratarskom otoku, ali nismo je nikada aktivirali. Nitko nije protiv kućnih ljubimaca, ali imamo posla sa svakakvim vlasnicima. Naravno, nisu problem psi, ali jesu pojedini vlasnici koji su stvorili određene probleme. Riječ je o manjini koja se ponaša svakako i s kojima ne možemo nikako dogovoriti pravila ponašanja, kaže Jozanović.

Vlasnici ne žele biti odgovorni

Na Fratarskom otoku, dodaje, ima puno djece i bilo je slučajeva proteklih godina da je jedan pas zavezan, drugi odvezan, a između njih dođe dijete, dok se psi "svađaju".

U nekoliko je navrata istaknuo i da se ne može sve vlasnike pasa smatrati neodgovornima, već isključivo manjinu kojima se pokušalo ukazati na problem, ali nisu željeli ništa učiniti da promijene svoje ponašanje pa se onda ovakvom odlukom  o plaćanju prijevoza "kažnjavaju" svi vlasnici pasa.

- U više navrata se takve vlasnike pasa zamolilo da pripaze na svoje pse, pogotovo što uistinu ima puno djece, kako na brodu, tako i na otoku, ali ako im se nešto kaže, odmah se počnu buniti. Tako se problem ne može riješiti, zaključuje Jozanović. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter