Napisao da Papu treba ubiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da se doista sve sumnjivo i potencijalno opasno uoci dolaska pape Benedikta XVI. u Hrvatsku provjerava, potvrduje i slucaj 22-godišnjaka iz Škabrnje koji je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook pisao o atentatu na Svetog Oca zbog cega ga je posjetila policija.

Mladic je, kako doznajemo, napisao da bi trebalo pociniti atentat na Papu, što su policajci koji sudjeluju u organizaciji posjeta ocijenili prijetecim. Zato je od nadležnog Županijskog suda u Zadru zatražen nalog za pretragu mladicevog doma. Policajci su uskoro pokucali na vrata kuce 22-godišnjakova oca te je obavljen detaljan pregled.

Pronadena je automatska puška, pištolj marke "makarov", pištolj marke "CZ" i 274 komada raznog streljiva za to oružje. Utvrdeno je da pronadeno oružje pripada mladicevom 47-godišnjem ocu, potvrdeno je iz Policijske uprave zadarske. Zato je protiv 47-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Zadarski policajci, iako Papa nece posjecivati njihov grad, ukljuceni su u zahtjevne sigurnosne provjere. U njih, kako nam je potvrdeno, spadaju i analize sadržaja na društvenim mrežama zbog cega su primijetili i poziv na likvidaciju Pape što ga je uputio 22-godišnjak. - Slicnih slucajeva do sada nismo imali, no s provjerama cemo nastaviti, doznajemo iz policije. (A. R. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter