Napao starca zbog nekoliko stotina kuna


Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojstva 29. studenog, pulska policija sumnjiči 33-godišnjaka. Naime, muškarca se sumnjiči da je oko 16.15 sati došao u dvorište obiteljske kuće na Stoji te se fizički sukobio s 90-godišnjim vlasnikom, kojeg je pritom lakše ozlijedio. Nakon što je ozlijedio vlasnika, osumnjičeni je ušao u kuću i iz nje otuđio novčanik i mobitel, čime je 90-godišnjaka oštetio za nekoliko stotina kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u popodnevnim satima u srijedu, 33-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Prema izvješću pulskog Županijskog državnog odvjetništva, protiv 33-godišnjaka je donijeto rješenje o provođenju istrage radi sumnje na razbojništvo i krađu. Naime, muškarca sumnjiče da je došao do jedne kuće u Puli i dok ga je 90-godišnji vlasnik kuće tjerao i sprječavao da uđe u kući, mlađi muškarac ga je udario zatvorenim preklopnim nožem. Kada je 90-godišnjak pao na zemlju, 33-godišnjak ga je još u najmanje dva navrata udario nogom u tijelo nakon čega je ušao u kuću te uzeo i za sebe zadržao novčanik s novcem i mobitel.

Nadalje, muškarca se sumnjiči da je 7. travnja ove godine u vremenu od 11,00 do 13,00 sati iz jedne druge kuće u Puli, u vlasništvu 50-godišnje hrvatske državljanke, uzeo i za sebe zadržao tri tisuće američkih dolara. Protiv okrivljenika je sucu istrage predloženo određivanje istražnog zatvora što je sudac prihvatio te mu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. Određeno mu je također da nema mogućnosti zamjene pritvora s jamstvom. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter