Napali i pokušali opljackati turiste u Porecu i Taru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija nakon kriminalistickog istraživanja nad cetvoricom mladica s podrucja Tara-Vabrige, konkretno trojicom 18-godišnjaka i jednim 19-godišnjakom, osnovano sumnja da su pokušala pociniti razbojstvo.

Policija je, postupajuci po dojavi zaštitara, utvrdila da su mladici u utorak oko 4 sata u turistickom naselju na podrucju Tara od dvojice državljana Njemacke od 16 i 17 godina zatražili novac. Nakon što su ih Nijemci odbili, cetvorka se s njima fizicki obracunala, pri cemu je lakše ozlijeden 16-godišnji Nijemac. No, 16-godišnjak je uspio pobjeci prema svom apartmanu, dok su se napadaci udaljili u nepoznatom smjeru.

Napadnuti Nijemci dvojicu su napadaca ponovno ugledali kada su sve ispricali zaštitarima pa su ih ovi na koncu i uhvatili te zadržali do dolaska policije.

Daljnjim kriminalistickim istraživanjem utvrden je identitet i druge dvojice napadaca, a prilikom pretresa jednog od 18-godišnjaka pronadena je PVC vrecica s marihuanom, oko 0,37 grama. Utvrdeno je i da je 19-godišnjak samo dan ranije, odnosno u ponedjeljak oko 4 sata, zajedno s jednom zasad policiji nedostupnom osobom pocinio još jedan pokušaj razbojništva.

Kako je izvijestila PU istarska, meta napada tada su bila dvojica državljana Italije od 22 i 23 godine, koje su napadaci upoznali nekoliko sati ranije na plaži u Porecu, kada su im ponudili da ce ih provesti gradom.

Nakon povratka iz grada dvojac je na Šetalištu Antona Restovica od 22-godišnjeg Talijana zatražio novac, a nakon što ih je ovaj odbio, 19-godišnjak ga je udario štapom u glavu i pritom ga lakše ozlijedio. Dvadesetdvogodišnji Talijan je tada uspio oduzeti štap napadacu pa je razbojnicki dvojac pobjegao.

Cetvorica mladica su tijekom srijede privedena u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a policija traga za još jednom osobom koja se dovodi u vezu s pokušajem razbojništva nad državljanima Italije. Sva cetvorica su, nakon što ih je ispitao dežurni istražni sudac, puštena na slobodu.

Inace, trojica 18-godišnjaka policiji su od ranije poznata po kaznenim djelima imovinskog karaktera, dok 19-godišnjak dosad nije bio evidentiran.


Podijeli: Facebook Twiter