Napali 57-godišnjaka iz Poreča

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Težak međunacionalni incident dogodio se danas u Đevrskama kada su dvojica muškaraca uletjela u kafić Tara i vičući "Ima li ovdje četnika" i napali gosta koji je u tom trenutku mirno ispijao kavu.

Prema priči očevidaca, dvojica muškaraca oko 11.30 sati s BMW-om su se dovezli u dvorište kafića te se odmah po izlasku iz vozila obrušili na jednog gosta, počeli su ga vrijeđati, a onda i fizički napali. Potom su pobjegli, no zahvaljujući brzoj dojavi policija ih je uskoro pronašla i uhitila.

Radi se o dvojici Janjevaca, 19-godišnjaku iz Kistanja i 30-godišnjaku iz Knina. Napadnuti muškarac je 57-godišnjak iz Poreča koji je rodom iz Đevrsaka, sela u Općini Kistanje sa većinskim srpskim stanovništvom.

Dvojica mladića nalaze se u pritvoru i nad njima se vrši kriminalističko istraživanje, doznaje se iz šibensko-kninske Policijske uprave (PU).

Policija još uvijek ne želi izlaziti s detaljima ovog slučaja, no neslužbeno se može čuti kako su mlađi muškarci koji su napali Porečanina prognanici s Kosova i Bosne, a incident su izazvali zbog međunacionalne netrpeljivosti.

Iako je u nekim medijima objavljena informacija kako je dvojac ovom prigodom mahao pištoljem, ovu informaciju iz policije nisu mogli potvrditi dok istraga traje i sve okolnosti nisu poznate. (Z. D./NL, Hina)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter