Napadnuta supruga vukovarskog gradonačelnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više maskiranih nepoznatih počinitelja, uz prijetnju oružjem i upotrebu fizičke sile, počinili su sinoć u Vukovaru razbojništvo nad 52-godišnjom Vukovarkom, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Neslužbeno se doznaje da je napadnuta supruga vukovarskoga gradonačelnika i saborskog zastupnika Željka Saboa.

Policija je izvijestila da se napad dogodio oko 20 sati te da je napadnuta žena zadobila lakše tjelesne ozlijede. 'Počinitelji su se ubrzo udaljili s mjesta događaja pri čemu nije počinjena veća materijalna šteta', navela je policija.

Navodno su napadači upali u stan vukovarskoga gradonačelnika, nakon što im je vrata otvorila njegova supruga Željka. Napadači, pretpostavlja se trojica ili četvorica, pretukli su je drvenim palicama. Doznaje se i da su tijekom napada kazali da poručuju njezinom suprugu da se 'prestane bahatiti'. U vrijeme napada Sabo nije bio u stanu.

Za vrijeme napada Željko Sabo bio je u Hrvatskom saboru. Nakon što je doznao za napad hitno se vratio u Vukovar.

Željki Sabo pomoć je pružena u vukovarskoj bolnici gdje je i zadržana zbog praćenja njezinog zdravstvenog stanja.

Policijski službenici poduzimaju kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, potvrđeno je u policiji. (Tportal.hr)

Vukovarski gradonačelnik pod policijskom zaštitom

Ministar Ranko Ostojić danas je u Valbandonu na radnom sastanku načelnika svih hrvatskih policijskih uprava komentirao ovaj slučaj.

- Odmah nakon dojave policija je pristupila svim radnjama koje su potrebne za razrješenje cijelog slučaja. Mogu potvrditi da je gradonačelnik Sabo dobio policijsku zaštitu, a da policija intenzivno radi na ovom slučlaju, istaknuo je Ostojić. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter