Napadnut procelnik Sv. Lovreca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Procelnik Opcine Sveti Lovrec Roberto Bulešic ove je subote sudjelovao u incidentu pred ulazom na mjesno groblje, gdje je zadobio lakše tjelesne ozljede. Na njega je, kako doznajemo, nasrnuo Milan Sergo iz Pule, nakon što ga je Bulešic upozorio da je automobilom zašao u pješacki prilaz groblju, koji je inace ograden stupicima te nije predviden za parkiranje.

Bulešic je, kako doznajemo, bio na službenom zadatku, dok je Sergo na groblje dovezao majku, došavši automobilom u zabranjeni predio jer je jedan stupic bio uklonjen zbog radova oko groblja. Kada je procelnik to uocio, rukom mu je mahnuo neka automobil izveze s prilaza, na što je potonji, kako kaže policija, navodeci samo inicijale, reagirao fizickim napadom.

Ubrzo nakon incidenta, s groblja je izašao Ivan Nini Herak iz Svetog Lovreca i zatekao procelnika kako leži na tlu krvavog lica. Prevezao ga je na hitnu pomoc u Porec, a potom i na ocni odjel u Pulu.

- Kako nisam ni cuo ni vidio da se oko groblja bilo što neobicno dogada, u prvi mah sam pomislio da mu je pozlilo, a da je glavu ozlijedio pri padu. Priskocili smo komunalni djelatnik i ja, pridigli ga te odmah krenuli na hitnu, kamo je ubrzo došla i policija. Kad smo se kasnije vozili prema Puli, vidjeli smo policijsko vozilo pokraj groblja, prenio je Herak.

Kako doznajemo od Valtera Opašica iz PU istarske, policija je utvrdila da je 60-godišnji M. S. iz Pule u subotu u jutarnjim satima fizicki napao 53-godišnjeg R. B. iz Svetog Lovreca. Motiv je bio parkiranje vozila, a dojava o narušavanju javnog reda i mira primljena je oko 10.40 sati.

Bulešic nam je kazao da je zbog napada još uzrujan te se boji za sebe i obitelj, kao i bilo kakvog susreta s napadacem kojeg ne želi ni imenovati. Naglasio je da se nalazio na groblju po nalogu nacelnika Silvana Matošovica kako bi uoci Svih svetih i Dušnog dana položio vijence na grobove dvaju boraca. Odlazeci, vidio je da je napadac automobilom ušao u pješacki dio, buduci da je zbog gradevinskih radova jedan od stupica bio uklonjen.

- Pokušao sam mu objasniti da tu ne može parkirati, na što se razbjesnio i napao me, kazao je Bulešic u telefonskom razgovoru.

Policiji je, kako kaže, vec pokušao ukazati na to da se napadac godinama vozi automobilom bez registarskih oznaka, na što nisu reagirali, nego odgovorili da ga trebaju zateci u prekršaju. Da je tome doista tako, potvrdio je i Opašic - osobu koja vozi neregistrirani automobil policija može iskljuciti iz prometa jedino ako je zatekne za volanom.

- Napadnut sam bez razloga. Zadobio sam ozljedu oka i završio u bolnici na šivanju. Zbilja se bojim te osobe, a strahujem i za svoju obitelj. Navodno je dobio zabranu pristupa od osam dana. Nije iskljuceno da cu pravdu potražiti privatnim putem na sudu, kazao je ogorceni Bulešic.

Na pitanje je li napao opcinskog procelnika, prozvani Milan Sergo odgovorio je nijecno.

- Nisam ga napao, vec odgurnuo, a što se i zbog cega dogodilo, sudstvo tek treba utvrditi. U subotu sam došao na groblje s majkom kojoj su 83 godine, nedavno je skinula gips i imali smo pun automobil cvijeca. Prilaz groblju inace prijece stupici, no jedan je ovog puta bio maknut, a kako je pred samim ulazom na groblje vec bilo parkirano nekoliko automobila, i ja sam autom produljio tih nekoliko metara do ulaza.

Medu nama odranije postoje animoziteti, a kad je vidio automobil, odmah je rukom pokazao neka se smjesta maknemo, na uvredljiv nacin, iako sam rekao da cu otici cim iskrcam majku i cvijece. Tada sam ga doista odgurnuo, no nisam ga napao, naveo je Sergo u telefonskom razgovoru.


Podijeli: Facebook Twiter