Napadnut dok je bio na uvjetnom otpustu iz zatvora

Spas od napadača Butković zatražio od radnika koji obnavljaju palaču Portarol (Dejan ŠTIFANIĆ)
Spas od napadača Butković zatražio od radnika koji obnavljaju palaču Portarol (Dejan ŠTIFANIĆ)

Vodnjanac Robert Butković (38) kojega je u ponedjeljak poslijepodne u kući u kojoj živi u Ulici Portarol u Vodnjanu nožem po ramenu lakše ozlijedio 23-godišnji Puljanin nalazio se na uvjetnom otpustu s izdržavanja kazne zatvora.

Naime, Butković je presudom Županijskog suda u Puli od 14. prosinca 2007. koja je postala pravomoćna 3. travnja 2008. osuđen na pet godina i šest mjeseci zatvora zbog silovanja počinjenog u srpnju 2001. Kaznu je izdržavao u pulskom zatvoru, a uvjetno je pušten 3. kolovoza. Na toj je uvjetnoj slobodi bio samo 17 dana kada su mu, kako smo neslužbeno doznali, na kućna vrata 20. kolovoza nešto prije 17 sati došli 23-godišnjak (koji je poznat policiji po nekim kaznenim djelima) te još jedan mladić i djevojka.

Spekulira se da je riječ upravo o djevojci koju je 2001. silovao. Iza zatvorenih vrata došlo je do svađe, a nakon toga se 23-godišnji Puljanin latio noža i njime ozlijedio 38-godišnjaka po lijevom ramenu. Ozlijeđeni Butković izjurio je iz kuće i uskom uličicom došao do susjedne palače Portarol i tamo tražio pomoć radnika angažiranih na obnovi palače. Ubrzo je u Vodnjan stigla i policija, a sutradan je Valter Opašić iz PU istarske izvijestio javnost da je policija kriminalistički obradila 23-godišnjeg Puljanina te ga prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Puli za pokušaj nanošenja teških ozljeda Butkoviću.

Koji su točno motivi prepirke pa i ozljeđivanja osuđenog silovatelja ostalo je nejasno i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter